Campagne #geldpraat van start

Het logo van de campagne Geldpraat
Nieuws - woensdag 11 januari 2023
Tekst
Leesduur 1 minuut
Incluzio Sociale Basis is gestart met de campagne #geldpraat. Met deze campagne wil Incluzio, net als gemeente Venlo, meer bewustzijn creëren over het onderwerp 'praten over geld'.

Op verschillende plekken in de gemeente Venlo hangen posters waarop grappige, serieuze en sterke kreten staan die mensen aan het denken zetten over dit onderwerp. Ook via de social mediakanalen komen deze berichten voorbij. 

Waarom deze campagne?

Iedereen loopt er tegenaan: het leven wordt duurder. Denk aan boodschappen, energie en brandstof. Hierdoor moeten we steeds beter opletten waar we ons geld aan uitgeven. En steeds meer mensen komen in de problemen. Dus een beetje hulp, goede tips en een verhelderend gesprek kunnen voorkomen dat kleine problemen uitgroeien tot een groot probleem, dat alleen maar opgelost kan worden met een lang traject. Maar op het 'even praten over geldzorgen' rust een behoorlijk taboe.

Daarom vinden wij het belangrijk dat geld wél een onderwerp van gesprek wordt. Erover praten helpt:  je kunt elkaar wijzer maken, van elkaar leren en elkaar verder helpen. Het gaat om bewustwording, niet om te bemoeien of bemoederen.

Hulp bij geldzorgen

Gemeente Venlo vindt het belangrijk dat mensen laagdrempelig ondersteuning vinden bij hun (geld)zorgen. Incluzio helpt als geldzorgen nog geen groot probleem zijn en met enkele slimme aanpassingen opgelost kunnen worden. Zij hebben budgetcoaches die kunnen helpen met bruikbare tips als het gaat om geld. Daarnaast werkt Incluzio nauw samen met organisaties als Schuldhulpmaatje en Humanitas. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 11 januari 2023 om 12:54 op Nu Venlo