Dag van de Mantelzorg: mantelzorgers in het zonnetje

Eten dat wordt uitgeserveerd op een tafel
Nieuws - donderdag 10 november 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zijn in heel Nederland activiteiten om mantelzorgers te laten weten dat ze gewaardeerd worden. Want zorgen voor een zieke of naaste vinden veel mantelzorgers vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Activiteiten in november

Ontvangt u zelf mantelzorg? Of kent u iemand die voor een ander zorgt? Geef diegene eens een extra compliment of een schouderklop. Dat mag natuurlijk altijd, maar op de Dag van de Mantelzorg 10 november zeker. Want het verlenen van mantelzorg is ontzettend waardevol. In november worden verschillende leuke en ontspannende activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd. Voor meer informatie kijk op de agenda van Incluzio.

Webinar

Op 10 november van 20.00 uur tot 20.30 uur is er een webinar over wie jonge mantelzorgers zijn, wat zij doen en wat u voor hen kunt betekenen. Aanmelden kan via de website van Incluzio.  

Team mantelzorg

In Venlo ondersteunt Incluzio Sociale Basis, een partner van de gemeente, de mantelzorgers. Team mantelzorg helpt mantelzorgers graag waar het kan. U kunt bij hen terecht om uw hart te luchten of voor informatie en advies over mantelzorg. Ook organiseren ze regelmatig trainingen en bijeenkomsten. U kunt er ook in contact komen met andere mantelzorgers. Samen praten over mantelzorg helpt. U kunt contact opnemen met team mantelzorg via (088) 29 87 653 of isbmantelzorgvenlo@incluzio.nl.

Jongeren Service Punt

Bent u jonger dan 25 jaar en zorgt u meer dan vier uur per week voor iemand in uw omgeving? Dan staan ook onze jongerenwerkers voor u klaar. U kunt met hen in contact komen door een bezoek te brengen aan het Jongeren Service Punt op de Parade 90 in Venlo, online via de Facebookpagina JSP Venlo, de Instagrampagina @JSPVenlo, of door een van de jongerencentra te bezoeken.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 10 november 2022 om 14:09 op Nu Venlo