Dodenherdenking in de gemeente Venlo

Kransen bij Bevrijdingsmonument Venlo
Nieuws - maandag 29 april 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers vindt op zaterdag 4 mei de algemene Dodenherdenking plaats bij het monument in het Rosarium in Venlo.

Programma

Ter gelegenheid van de Dodenherdenking in Venlo heeft stadsdichter Sef Derkx een gedicht geschreven. Dit draagt hij voor tijdens de herdenking. Hieronder volgt het complete programma. 

Er worden tijdens de stille tocht verschillende locaties gepasseerd: het Synagogeplein ter herdenking van de gevallenen binnen de Joodse gemeenschap, de achterzijde van de St. Martinusbasiliek voor gevallen geestelijke verzetsmensen en het kruis op het Arsenaalplein.

  • 19.25 uur: Vertrek stille tocht via Markt, Peperstraat, Synagogeplein
  • 19.50 uur: Aankomst stille tocht in het Rosarium
  • 19.50 uur: Aanvang Herdenking
  • 20.00 uur: Twee minuten stilte, gevolgd door het eerste couplet van het Wilhelmus. Hierna worden er gedichten voorgedragen door leerlingen van basisschool Sint Martinus, kinderburgemeester Merel en stadsdichter Sef Derkx en zijn er enkele toespraken
  • 20.15 uur: Kransleggingen
  • 20.30 uur: Einde van de herdenking

Aansluitend aan de herdenking bent u van harte welkom in de parterre van het stadhuis voor een kopje koffie of thee.

Vlaggen halfstok op openbare gebouwen

In verband met de Dodenherdenking hangen op alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang. Particulieren, vooral langs de route van de stille tocht, worden verzocht dit ook te doen.

Horecabedrijven mogen van 19.15 uur tot 20.45 uur geen muziek ten gehore brengen en dienen zoveel mogelijk rekening te houden met de sfeer van de herdenking

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 29 april 2024 om 13:00 op Nu Venlo