Eerste verhuisvoucher uitgereikt

Wethouder Tom Verhaegt overhandigt de sleutel van de nieuwe woning van mevrouw Bovendeerd voor haar voordeur.
Nieuws - dinsdag 7 maart 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Per 1 januari 2023 kunnen ouderen die de AOW-leeftijd hebben bereikt een subsidie van € 3.000,- aanvragen bij de gemeente Venlo voor een verhuizing naar een levensloopbestendige sociale huurwoning. De eerste verhuizing, waarbij gebruik is gemaakt van de verhuisvouchers, heeft plaatsgevonden.

Doelstelling verhuisvouchers

Ouderen die nu in een eengezinswoning wonen, en graag willen verhuizen naar een levensloopbestendige sociale huurwoning, kunnen rekenen op hulp. Gemeente Venlo heeft hiervoor de handen ineen geslagen met woningcorporaties Woonwenz, Antares, Wonen Limburg en zorgpartijen Stichting Zorggroep Noord- en Midden-Limburg, Proteion Thuiszorg en welzijnsinstelling Incluzio Sociale Basis. Ze begeleiden mensen naar deze levensloopbestendige huurwoningen en geven ook geld om de verhuizing te kunnen doen, door verstrekking van de verhuisvoucher.

Hierdoor ontstaat er doorstroming; bestaande woningen komen  weer vrij waardoor meer huishoudens door kunnen groeien naar een woning die beter past bij hun woonwensen en -behoeftes. Zo kunnen ouderen ook langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Uitreiking eerste verhuisvoucher

Wethouder Tom Verhaegh was bij de sleuteloverdracht aanwezig waarbij voor de verhuizing gebruik is gemaakt van de verhuisvoucher. Mevrouw Bovendeerd is 26 jaar huurder geweest van Woonwenz met een woning in Belfeld. Door de bemiddeling van Antares kon zij doorstromen naar een levensloopbestendige huurwoning van de corporatie. De subsidie die zij heeft ontvangen voor de verhuizing vanuit de gemeente Venlo is hierbij mooi meegenomen. Mevrouw Bovendeerd is blij met deze verhuizing: “Het geeft een dubbel gevoel, maar ik ga terug naar mijn Tegelse roots. Ik ben blij verrast door de verhuisvoucher. Dit zorgt voor net dat steuntje in de rug dat ik nodig had om te gaan verhuizen.”

Wethouder Tom Verhaegh is verheugd dat op deze wijze bijgedragen kan worden aan doorstroming op de woningmarkt en het langer zelfstandig thuis wonen. “Voor een goede doorstroming op de markt is het belangrijk dat er voldoende woningaanbod is en dat inwoners ingeschreven staan bij de woningcorporaties. Deze samenwerking tussen gemeente en de diverse partijen is dan ook een goede stap om die doorstroming te stimuleren.”

Verhuisvoucher aanvragen

Heeft u een verhuiswens en wilt u hierbij gebruik maken van de verhuisvoucher? Maak dan telefonisch of per mail een afspraak met de verhuurmakelaar van Antares of Woonwenz via info@thuisbijantares.nl en 077-3733666 of senioren@woonwenz.nl en 077-3893131.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 7 maart 2023 om 17:15 op Nu Venlo