Informatiemarkt voor inwoners Vastenavondkamp

Mensen op een informatiemarkt
Nieuws - woensdag 2 november 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Op woensdag 16 november vindt er een informatiemarkt voor inwoners van Vastenavondkamp plaats van 16:00 tot 20:00 uur in het Muspelheim. Tijdens deze dag wordt er ingegaan op onderwerpen zoals energie, geldzorgen, afval, positieve gezondheid en nieuwe mensen leren kennen.

Regelmatig worden er vragen gesteld over welke regelingen inwoners aan kunnen vragen, maar ook met welke hulpvragen ze bij welke organisatie terecht kunnen en hoe ze daar gebruik van kunnen maken. Vandaar dat de informatiemarkt is georganiseerd vanuit het Buurtbudget voor alle inwoners van Vastenavondkamp.

Gebruikmaken van toeslagen

De koudere maanden komen er weer aan, maar de rekeningen gaan ook stijgen. Voor veel mensen kan dit een uitdaging zijn. Daarom staat energie en geldzorgen op het programma tijdens de informatiemarkt. We willen er voor zorgen dat inwoners weten hoe ze kunnen besparen, welke toeslagen ze kunnen aanvragen, maar ook hoe u meer overzicht kunt creëren in uw geldzaken zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Toelichten gebruik MijnGemeente App

Daarnaast weten veel inwoners nog niet hoe makkelijk u de MijnGemeente app kunt gebruiken en wat de voordelen hiervan zijn. Ook is het goed om te vermelden dat u anoniem kunt melden. Dit hangt samen met de afvalproblematiek. Vaker zien we dat afval bij de ondergrondse container wordt geplaatst. Vandaar dat we in gesprek gaan met de inwoners over afval en hoe u dit op de juiste manier kunt scheiden, maar ook waar u terecht kunt met ander afval.

Andere onderwerpen

Tijdens de informatiemarkt zijn er meerdere organisaties aanwezig zoals Incluzio Sociale Basis, de woningcorporaties Antares en Woonwenz, de Voedselbank, Stichting Leergeld en Jeugd Sport en Cultuurfonds en nog veel meer. Deze organisaties zijn aanwezig om alle vragen van de inwoners te beantwoorden. Daarnaast gaan we tijdens de informatiemarkt in op thema’s als positieve gezondheid, senioren, jeugd en nieuwe mensen leren kennen.

Aanmelden is niet nodig!

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 2 november 2022 om 13:33 op Nu Venlo