Nieuw Informatie- en Adviespunt in Bibliotheek Venlo

Het gebouw van de Bibliotheek in Venlo van de voorkant.
Nieuws - vrijdag 18 november 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Incluzio Sociale Basis en de Bibliotheek Venlo hebben de handen ineengeslagen om een nieuw Informatie- en Adviespunt te realiseren in de Bibliotheek in het centrum van Venlo. Op donderdag 17 november is het nieuwe Informatie- en Adviespunt officieel geopend.

Inwoners kunnen bij het Informatie- en Adviespunt (I&A-punt) terecht met vragen over financiën, zorg en welzijn. Directeur Ricardo Muller van Incluzio Sociale Basis: “Zowel Incluzio Sociale Basis als de Bibliotheek Venlo hadden al langer de wens om een I&A-punt te vestigen in de Bibliotheek. Hoe mooi is het dan dat we de handen ineen kunnen slaan en de inwoners op deze manier beter van dienst kunnen zijn. De Bibliotheek stelt een ruimte ter beschikking en wij de bemensing”.

Coördinator Angelique Weingarten van Incluzio Sociale Basis: “De Bibliotheek Venlo is een ideale locatie om een extra Informatie- en Adviespunt te realiseren, omdat het naast de bestaande Informatie- en Adviespunten in de wijk zeer centraal gelegen is. Juist in deze moeilijke tijden, waarin door de hoge kosten voor energie en levensonderhoud de financiële zorgen bij veel inwoners groeien, bieden de medewerkers van I&A hulp bij het aanvragen van regelingen en voorzieningen die de gemeente Venlo ter beschikking stelt. Bij alle spreekuren zijn budgetcoaches van Incluzio Sociale Basis aanwezig”.

Openingstijden

Het I&A-punt in de Bibliotheek is iedere donderdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Dagelijks Informatiepunt Digitale Overheid

Het spreekuur sluit perfect aan bij het dagelijkse Informatiepunt Digitale Overheid van de Bibliotheek Venlo waar inwoners terecht kunnen voor alle digitale aanvragen. De mogelijkheid van directe doorverwijzing maakt het makkelijker voor de inwoners.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 18 november 2022 om 09:13 op Nu Venlo