Opening Sparrenveldje in Vastenavondkamp

Groepsfoto opening trapveldje Vastenavondkamp
Nieuws - vrijdag 13 januari 2023
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

Al een langere tijd staat de wens voor een nieuw trapveldje hoog op het lijstje van de jongeren in de wijk Vastenavondkamp. Het oude trapveldje op de Sparrenstraat was erg slecht door het intensieve gebruik en daarom nodig aan vervanging toe.

Jongeren uit de wijk hebben de handen ineen geslagen en zijn aan de slag gegaan met de realisatie van het Sparrenveldje. Op vrijdag 13 januari heeft wethouder Jacques Smeets het trapveldje in bijzijn van de jonge initiatiefnemers officieel geopend. 

Realisatie trapveldje

Samen met Tarik, jongerencoach Incluzio, zijn de jongeren aan de slag gegaan met het schrijven van een plan. In het plan hebben ze omschreven waarom de behoefte er ligt om een nieuw trapveldje aan te leggen, maar ook hoe ze geld bij elkaar kregen om het trapveldje te financieren.

Uiteindelijk is het Sparrenveldje nog net in 2022 gerealiseerd met hulp van verschillende organisaties: ’t Zilvermeertje, Sporten Vastenavondkamp ‘Gewoon doen’, Buurtbudget, Gemeente Venlo, Venlo.fit, Incluzio Sociale Basis en Woningcorporaties Woonwenz en Antares.

Regels

Ook hebben de jongeren samen de regels van het trapveldje besproken. Deze staan op een regelbord dat bij het veldje te vinden is. De belangrijkste uitgangspunten zijn dat ze hier samen sporten en iedereen er welkom is. Daarnaast hebben de jongeren nagedacht over wat er nodig is om vandalisme van het veldje te voorkomen.

De jongeren staan te popelen om te mogen voetballen. Tijdens de opening van het trapveldje is gelijk een wedstrijd gestart! Er zal veel plezier beleefd worden op het Sparrenveldje.

Decoratief
Decoratief
Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 13 januari 2023 om 17:52 op Nu Venlo