Week tegen Geldzorgen: een week die ertoe doet!

Soep uitdelen Wethouder Boom
Nieuws - vrijdag 27 oktober 2023
Leesduur 4 minuten

De afgelopen week, 15 t/m 23 oktober, stond in het teken van de Week tegen de Geldzorgen. Deze week werd georganiseerd door gemeente Venlo.

Een week met verschillende bijeenkomsten en activiteiten om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp. Maar ook een week om bestaande regelingen die inwoners met geldzorgen kunnen ondersteunen, extra onder de aandacht te brengen.

Samen staan we sterker

Het thema van de week tegen Geldzorgen was dit jaar ‘samenwerking’. Wij zien namelijk dat onze inwoners het beste geholpen zijn als (hulp)organisaties elkaar weten te vinden, beter doorverwijzen en elkaar aanvullen en versterken. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor deze week maar voor het hele jaar. Samen met onze partners halen we de beste resultaten voor onze inwoners met geldzorgen. De week tegen Geldzorgen had een gevarieerd programma voor inwoners én hulpverleners in het veld.

De aftrap

De Jongerenkerk, de Cliëntenraad, de Soepbus en de gemeente organiseerden bij het Groenewold een bijeenkomst waar onze inwoners informatie kregen en het gesprek konden aangaan, met de organisaties, maar ook met elkaar. Informatiemateriaal zoals een flyer met handige tips en de Geldkrant lagen klaar en bezoekers hebben het spel ‘Arm en Rijk’ gespeeld.

Alliantie Vrijwillige Schuldhulp

De internationale dag van de uitroeiing van armoede, 17 oktober, was voor de organisaties die zich hebben verenigd in de Alliantie Vrijwillige Schuldhulp. Een dag voor vrijwilligers van Humanitas, Incluzio, Schuldhulpmaatje en Financiële zorg Blerick om elkaar beter te leren kennen en meer te leren over elkaars werkzaamheden. Barbara Cuppen van de VoorzieningenWijzer gaf inzicht in deze nieuwe tool, waar we ook in Venlo mee willen gaan werken. De bijeenkomst heeft geholpen om het veld van vrijwillige hulpverlening verder te versterken.

Handen uit de mouwen

Donderdag 19 oktober bezocht wethouder Boom het Leger des Heils om meer te leren over hun werkzaamheden en inzet. Samen met Lotte Haegens van het Leger des Heils werd er niet alleen geleerd, maar ook aangepakt: samen deelden ze soep uit in de Jongerenkerk. Ook organiseerde Incluzio een bijeenkomst in de bibliotheek waarbij ze tips gaven om met een beperkt budget boodschappen te kopen.

Jongeren bewust maken

Geldzorgen liggen op de loer, zeker ook bij jongeren. Om ook deze groep tijdens deze week meer inzicht en gevoel te geven bij dit onderwerp, organiseerde Burgerkracht de Pijler een escaperoom op de middelbare school Valuas met als thema geld. Jongeren kregen met deze speelse aanpak verrassende inzichten en tips hoe je beter kan omgaan met geld en geldzorgen kunt voorkomen

Bedankt!

De inzet en betrokkenheid van alle partners in het veld maken het verschil. Dat hebben we gezien tijdens deze week en blijven we de komende jaren zien in de ondersteuning van deze partners aan onze inwoners. Alle partners bedankt!  Geldzorgen? Neem een kijkje op www.venlo.nl/geld

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 27 oktober 2023 om 09:40 op Nu Venlo