Workshop over de Wet kwaliteitsborging

We zien een bouwtekening met een miniatuurhuis ernaast.
Nieuws - donderdag 18 januari 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

Op 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) ingegaan. Voor bedrijven die veel te maken krijgen met deze nieuwe wet, zoals architecten, aannemers en constructeurs, organiseert de gemeente op donderdag 8 februari een workshop over de Wkb.

Kwaliteitsborger

De Wkb regelt dat voor bepaalde bouwwerken een externe en onafhankelijke kwaliteitsborger ingeschakeld moet worden in de voorbereiding en uitvoering van plannen. De kwaliteitsborger kijkt of een plan aan de benodigde vereisten voldoet, en helpt de vergunningaanvrager daarbij.

De nieuwe regels hebben impact op het werk van aannemers, architecten en constructeurs. Wilt u ook weten hoe dit werkt? Wat het voor u betekent en waar u rekening mee moet houden? Kom dan naar de workshop Kwaliteitsborging. Een externe specialist neemt u tijdens deze bijeenkomst mee in de Wkb. 

Locatie en tijdstip

De bijeenkomst vindt plaats op 8 februari 2024 in ’t Raodhoes in Blerick en duurt van 14.30 uur tot 17.00 uur. Ben er snel bij; er zijn 25 plekken beschikbaar. Bij voldoende belangstelling organiseert de gemeente Venlo extra bijeenkomsten. 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden: Aanmelden workshop Wet kwaliteitsborging. Na aanmelding ontvangt u meer informatie. De bijeenkomst is gratis. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 18 januari 2024 om 10:27 op Nu Venlo