Nieuws

 

41 resultaten | Filters wissen
Kinderburgemeester Isa en burgemeester Scholten staan bij een schild van de Lichtjesroute met een scepter tijdens de openingshandeling.

Lichtjesroute officieel geopend door kinderburgemeester

Nieuws  - 8 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

De weken rond kerst zijn magisch. Maar deze keer nog meer dan anders! Op woensdag 7 december heeft onze kersverse kinderburgemeester namelijk officieel haar eerste taak verricht: de opening van de (...)

Decoratief

Duitsland voert testalarm uit

Nieuws  - 7 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Als u op donderdag 8 december om 11.00 uur in de buurt bent van een Duitse zendmast, kunt u mogelijk een test-noodbericht ontvangen van de Duitse overheid op uw mobiele telefoon.

Dakloze man

Winterregeling van kracht

Nieuws  - 2 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

In Venlo, Roermond, Weert, Sittard-Geleen, Heerlen, Maastricht is met ingang van donderdag 1 december 2022 de winterregeling van kracht voor tenminste zeven nachten. De winterregeling gaat in als het (...)

Rosarium

Historisch Rosarium wordt opgeknapt

Nieuws  - 25 november 2022
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

Gemeente Venlo gaat vanaf 1 december starten met werkzaamheden aan het Rosarium in het centrum van Venlo. De reden hiervoor is de slechte staat van het groen en overlast. Met deze nieuwe invulling van (...)

Vreedzame Krijger oranje verlicht

Gemeente Venlo doet mee aan Orange the World 2022

Nieuws  - 25 november 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Gemeente Venlo maakt zich sterk voor een toekomst zonder geweld tegen meisjes en vrouwen en doet mee met de internationale campagne ‘Orange the World’.

De stalen speerpunt die is geplaatst in Lomm in de Archeo Route Limburg.

Nieuwe speerpunt belicht het Romeinse verleden van Belfeld

Nieuws  - 23 november 2022
Tekst
Leesduur 4 minuten

Op 23 november wordt in Belfeld, ter hoogte van de Schoolstraat, een speerpunt geplaatst als nieuwe locatie in de Archeo Route Limburg. De twee meter hoge stalen speer staat aan de rand van een (...)

Een hangslot dat op een toetsenbord staat.

Platform Digitaal Veilig Limburg

Nieuws  - 23 november 2022
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

Wilt u weten welk antivirusprogramma u het beste kunt gebruiken? Zoekt u meer informatie over spam of phishing? Of bent u benieuwd naar hoe u Whatsapp-fraude kunt herkennen? Sinds 23 november kunt u (...)

Deurbel

Let op: oplichters actief

Nieuws  - 22 november 2022
Tekst
Leesduur 1 minuut

Er zijn meldingen binnengekomen van inwoners die zijn bestolen door iemand die zich voordoet als een medewerker van Medipoint. Het verhaal gaat over een aanbetaling voor een Wmo-voorziening, zoals (...)

De nieuw geplaatste historische kanon aan de Maas in Blerick met uitzicht op Venlo

Kanon aan de Maas

Nieuws  - 18 november 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Op vrijdag 18 november is bij de haven in Blerick een historisch kanon geplaatst. Het vorige kanon was zo zeldzaam dat het een overdekte plek heeft gekregen bij de Luif.

De eetbare stoep met gewassen in de wijk in Venlo-Oost

Eetbare stoep verbindt buurtgenoten

Nieuws  - 17 november 2022
Tekst
Leesduur 4 minuten

In de wijk Venlo-Oost ligt sinds kort het eerste eetbare stukje stoep van Nederland. Het initiatief is van buurtbewoonster Dieuwertje Crasborn. Zij is al langer bezig en geïnteresseerd in (...)

Urban Culture

De ontwikkeling van Urban Culture in Venlo

Nieuws  - 11 november 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Urban Culture en Sports is steeds prominenter aanwezig in Venlo. Gemeente Venlo wil deze nieuwe vormen van cultuur en sport zo goed mogelijk ondersteunen.

Venlose Hermenie

200 jaar muziek in Venlo

Nieuws  - 10 november 2022
Tekst
Video
Leesduur 1 minuut

De Venlose Hermenie heeft het Predicaat Koninklijk, meerdere landstitels in de eerste afdeling, is ontzettend gezellig en maakt bovendien al 200 jaar muziek voor Venlo.

Cover van het jubileumboek Universus Quorum

Jubileumboek 750 jaar Venloos archief te koop

Nieuws  - 9 november 2022
Tekst
Leesduur 1 minuut

Het Venloos archief bestaat 750 jaar. Ter gelegenheid van deze mooie mijlpaal is het jubileumboek ‘Universis Quorum’ uitgebracht.

Plaatsing oude kraan op Lage Loswal

Oude kraan geplaatst op Lage Loswal

Nieuws  - 25 oktober 2022
Tekst
Leesduur 1 minuut

Een oude loskraan van de Smits Scheepswerf in Velden heeft vandaag een plek gekregen op de Lage Loswal. Het gevaarte kwam op een ponton over het water in Venlo aan. De gemeente heeft de kraan (...)

Decoratief

Toezicht op Wmo en Jeugdwet

Nieuws  - 12 oktober 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Soms kan het voorkomen dat de kwaliteit van de zorg niet goed is. Ook moet geld dat bedoeld is voor zorg, besteed worden aan zorg. Meestal gaat dit goed, maar soms worden er fouten gemaakt of zelfs (...)