Nieuws

 

33 resultaten | Filters wissen
Decoratief

Duitsland voert testalarm uit

Nieuws  - 7 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Als u op donderdag 8 december om 11.00 uur in de buurt bent van een Duitse zendmast, kunt u mogelijk een test-noodbericht ontvangen van de Duitse overheid op uw mobiele telefoon.

Dakloze man

Winterregeling van kracht

Nieuws  - 2 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

In Venlo, Roermond, Weert, Sittard-Geleen, Heerlen, Maastricht is met ingang van donderdag 1 december 2022 de winterregeling van kracht voor tenminste zeven nachten. De winterregeling gaat in als het (...)

Vreedzame Krijger oranje verlicht

Gemeente Venlo doet mee aan Orange the World 2022

Nieuws  - 25 november 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Gemeente Venlo maakt zich sterk voor een toekomst zonder geweld tegen meisjes en vrouwen en doet mee met de internationale campagne ‘Orange the World’.

Een hangslot dat op een toetsenbord staat.

Platform Digitaal Veilig Limburg

Nieuws  - 23 november 2022
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

Wilt u weten welk antivirusprogramma u het beste kunt gebruiken? Zoekt u meer informatie over spam of phishing? Of bent u benieuwd naar hoe u Whatsapp-fraude kunt herkennen? Sinds 23 november kunt u (...)

Deurbel

Let op: oplichters actief

Nieuws  - 22 november 2022
Tekst
Leesduur 1 minuut

Er zijn meldingen binnengekomen van inwoners die zijn bestolen door iemand die zich voordoet als een medewerker van Medipoint. Het verhaal gaat over een aanbetaling voor een Wmo-voorziening, zoals (...)

Het gebouw van de Bibliotheek in Venlo van de voorkant.

Nieuw Informatie- en Adviespunt in Bibliotheek Venlo

Nieuws  - 18 november 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Incluzio Sociale Basis en de Bibliotheek Venlo hebben de handen ineengeslagen om een nieuw Informatie- en Adviespunt te realiseren in de Bibliotheek in het centrum van Venlo. Op donderdag 17 november (...)

De eetbare stoep met gewassen in de wijk in Venlo-Oost

Eetbare stoep verbindt buurtgenoten

Nieuws  - 17 november 2022
Tekst
Leesduur 4 minuten

In de wijk Venlo-Oost ligt sinds kort het eerste eetbare stukje stoep van Nederland. Het initiatief is van buurtbewoonster Dieuwertje Crasborn. Zij is al langer bezig en geïnteresseerd in (...)

Eten dat wordt uitgeserveerd op een tafel

Dag van de Mantelzorg: mantelzorgers in het zonnetje

Nieuws  - 10 november 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zijn in heel Nederland activiteiten om mantelzorgers te laten weten dat ze gewaardeerd worden. Want zorgen voor een zieke of naaste (...)

High five

Gelijke Kansen voor ieder kind centraal tijdens werkconferentie

Nieuws  - 14 oktober 2022
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

Woensdag 12 oktober vond de werkconferentie ‘Gelijke Kansen Venlo – De Professional aan het woord’ plaats. Een dag vol verhalen, informatie delen, ontmoeten, discussiëren en vooral het doel om nog (...)

Portretfoto Hamida Janim

Gelijke kansen voor elk kind

Nieuws  - 13 oktober 2022
Tekst
Video
Leesduur 1 minuut

In deze uitzending van Venlo Vertelt spreken we met Ben, programmaleider van het programma Gelijke Kansen door Duurzame Samenwerking.

Decoratief

Toezicht op Wmo en Jeugdwet

Nieuws  - 12 oktober 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Soms kan het voorkomen dat de kwaliteit van de zorg niet goed is. Ook moet geld dat bedoeld is voor zorg, besteed worden aan zorg. Meestal gaat dit goed, maar soms worden er fouten gemaakt of zelfs (...)

Consultatiebureau

Gezond opgroeien in de gemeente Venlo

Nieuws  - 6 oktober 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Een gezonde start is voor de groei van een kind uiterst belangrijk. Vanaf september werken alle consultatiebureaus in de gemeente Venlo met de preventielijn 0-2 jaar.

Burgemeestersontbijt in stadhuis

Venlo vraagt aandacht voor gezond ontbijt

Nieuws  - 5 oktober 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken, hebben wethouder Schatorjé en Bakkerij Broekmans uit Panningen vandaag samen ontbeten met groep 8 van basisschool Kom.Mijn uit Belfeld in het (...)

Deurbel

Let op: oplichters actief

Nieuws  - 14 september 2022
Tekst
Leesduur 1 minuut

Er zijn meldingen binnengekomen van inwoners die bestolen zijn door iemand die zich voordoet als een medewerker van de gemeente Venlo. Het verhaal gaat over een aanbetaling voor een Wmo-voorziening (...)

Kind aan het lezen

Week van Lezen en Schrijven 2022

Nieuws  - 8 september 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

De Week van Lezen en Schrijven vindt dit jaar plaats van donderdag 8 september tot en met woensdag 14 september. Laaggeletterdheid: slecht kunnen lezen en schrijven is een groot, onderschat probleem.

Oudere man en jonge vrouw met kopje thee

Heropening Alzheimercafé op 15 september 2022

Nieuws  - 7 september 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Op 15 september 2022 opent het Alzheimercafé opnieuw haar deuren in groot Venlo. Een feestelijke heropening met informatie, gezellig samenzijn en live muziek.