Nieuws

 

31 resultaten | Filters wissen
Decoratief

Duitsland voert testalarm uit

Nieuws  - 7 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Als u op donderdag 8 december om 11.00 uur in de buurt bent van een Duitse zendmast, kunt u mogelijk een test-noodbericht ontvangen van de Duitse overheid op uw mobiele telefoon.

Dakloze man

Winterregeling van kracht

Nieuws  - 2 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

In Venlo, Roermond, Weert, Sittard-Geleen, Heerlen, Maastricht is met ingang van donderdag 1 december 2022 de winterregeling van kracht voor tenminste zeven nachten. De winterregeling gaat in als het (...)

Rosarium

Historisch Rosarium wordt opgeknapt

Nieuws  - 25 november 2022
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

Gemeente Venlo gaat vanaf 1 december starten met werkzaamheden aan het Rosarium in het centrum van Venlo. De reden hiervoor is de slechte staat van het groen en overlast. Met deze nieuwe invulling van (...)

Vreedzame Krijger oranje verlicht

Gemeente Venlo doet mee aan Orange the World 2022

Nieuws  - 25 november 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Gemeente Venlo maakt zich sterk voor een toekomst zonder geweld tegen meisjes en vrouwen en doet mee met de internationale campagne ‘Orange the World’.

Een hangslot dat op een toetsenbord staat.

Platform Digitaal Veilig Limburg

Nieuws  - 23 november 2022
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

Wilt u weten welk antivirusprogramma u het beste kunt gebruiken? Zoekt u meer informatie over spam of phishing? Of bent u benieuwd naar hoe u Whatsapp-fraude kunt herkennen? Sinds 23 november kunt u (...)

Deurbel

Let op: oplichters actief

Nieuws  - 22 november 2022
Tekst
Leesduur 1 minuut

Er zijn meldingen binnengekomen van inwoners die zijn bestolen door iemand die zich voordoet als een medewerker van Medipoint. Het verhaal gaat over een aanbetaling voor een Wmo-voorziening, zoals (...)

De eetbare stoep met gewassen in de wijk in Venlo-Oost

Eetbare stoep verbindt buurtgenoten

Nieuws  - 17 november 2022
Tekst
Leesduur 4 minuten

In de wijk Venlo-Oost ligt sinds kort het eerste eetbare stukje stoep van Nederland. Het initiatief is van buurtbewoonster Dieuwertje Crasborn. Zij is al langer bezig en geïnteresseerd in (...)

Kinderen die met een schep in de grond een gat maken om een boom te planten

Viering Boomfeestdag in Blerick en Tegelen

Nieuws  - 16 november 2022
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

Leerlingen van basisschool de Harlekijn in Blerick en van de Toermalijn in Tegelen vierden op woensdag 16 november de Nationale Boomfeestdag. Samen met wethouder Pollux, schoolbestuurders en leden van (...)

Oplaadpaal elektrische auto

115 Nieuwe locaties voor publieke laadpalen

Nieuws  - 7 november 2022
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

In september hebben we u gevraagd om mee te denken over nieuwe locaties voor publieke laadpalen. We hebben maar liefst 1258 reacties ontvangen. Bedankt hiervoor! De reacties zijn verwerkt en we nemen (...)

Zonnepanelenveld in Tegelen

Samen nieuwe energie opwekken

Nieuws  - 27 oktober 2022
Tekst
Video
Leesduur 1 minuut

In Venlo zien we de energietransitie als een kans. Als we duurzame energie opwekken, dan moeten we daar ook lokaal van kunnen profiteren!

Decoratief

Toezicht op Wmo en Jeugdwet

Nieuws  - 12 oktober 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Soms kan het voorkomen dat de kwaliteit van de zorg niet goed is. Ook moet geld dat bedoeld is voor zorg, besteed worden aan zorg. Meestal gaat dit goed, maar soms worden er fouten gemaakt of zelfs (...)

Knotwilg

Gemeente start met groot onderhoud bomen

Nieuws  - 3 oktober 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Deze week start de gemeente Venlo met het snoeien en verwijderen van bomen. De gemeente Venlo beheert ongeveer 60.000 bomen in de openbare ruimte. Voor het behoud hiervan en om de veiligheid voor de (...)

Man draait lamp vast

Besparen op uw energierekening?

Nieuws  - 21 september 2022
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

Het is het gesprek van de dag, de hoogoplopende energierekening. Wat kunt u zelf in uw eigen huis doen om de rekening minder hoog te laten worden?

Deurbel

Let op: oplichters actief

Nieuws  - 14 september 2022
Tekst
Leesduur 1 minuut

Er zijn meldingen binnengekomen van inwoners die bestolen zijn door iemand die zich voordoet als een medewerker van de gemeente Venlo. Het verhaal gaat over een aanbetaling voor een Wmo-voorziening (...)

Uitzicht op kerk Hout-Blerick

Inwoners aan de slag met verduurzaming Hout-Blerick

Nieuws  - 7 september 2022
Tekst
Video
Leesduur 1 minuut

Marcel Beer, voorzitter van de Klimaatcommissie Hout-Blerick, legt uit hoe de wijk aan de slag is gegaan met verduurzaming: vanuit de wijk zelf met enthousiaste inwoners. Daarmee is Hout-Blerick het (...)