Nieuws

 

97 resultaten | Filters wissen
Hangjongeren

Venlo krijgt financiële steun voor aanpak jeugdcriminaliteit

Nieuws  - 30 november 2023
Leesduur 8 minuten

Gemeente Venlo mag starten met het landelijke programma Preventie met Gezag. Het Rijk heeft burgemeester Antoin Scholten laten weten dat Venlo tot halverwege 2026 een bedrag van 2,65 miljoen euro (...)

Stop geweld tegen vrouwen

Gemeente Venlo doet mee aan Orange the World 2023

Nieuws  - 27 november 2023
Tekst
Leesduur 5 minuten

Gemeente Venlo maakt zich sterk voor een toekomst zonder geweld tegen meisjes en vrouwen. Daarom doet ze mee met de internationale campagne ‘Orange the World’.

afkoppelen regenwater

Regenwater speelt sleutelrol in leefomgeving van de toekomst

Nieuws  - 27 november 2023
Tekst
Foto
Leesduur 10 minuten

Gemeente Venlo moedigt haar inwoners aan om regenwater af te koppelen. Er is vanuit het Waterschap zelfs een stimuleringsregeling voor beschikbaar. Beleidsadviseur Openbare Ruimte & Stedelijk Water en (...)

Inwoners van Tegelen kijken naar een presentatie van het draaiboek hoogwater op dinsdagavond 21 november in de Harmoniezaal in Tegelen.

Draaiboek Hoogwater Tegelen gepresenteerd

Nieuws  - 22 november 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Op dinsdagavond 21 november heeft de wijkraad De Noordkern in Tegelen een themabijeenkomst over hoogwater georganiseerd voor buurtbewoners. Deze stond in het teken van het draaiboek Tegelen tijdens (...)

Wethouder en knuffelbeer

Knuffels kunnen niet praten, jij wel!

Nieuws  - 20 november 2023
Leesduur 2 minuten

Deze week is de week tegen kindermishandeling. Een week waarin heel Nederland en Limburg in het bijzonder, stilstaat bij het belang dat kinderen het recht hebben veilig op te kunnen opgroeien.

Decoratief

Aanpakken voor een veilig en leefbaar Venlo

Nieuws  - 17 november 2023
Tekst
Video
Leesduur 1 minuut

Bekijk de uitzending AANPAKKEN over het ACT! Interventieteam Noord-Limburg, Buurtbemiddeling Venlo en een initiatief vanuit het Buurtbudget.

De Lage Loswal in Venlo

Afsluiting Lage Loswal in Venlo

Nieuws  - 15 november 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Op dinsdag 14 november is er een calamiteit ontstaan op de Lage Loswal in de binnenstad van Venlo, ter hoogte van de waterspeelplaats. Hierdoor is de Lage Loswal voor onbepaalde tijd afgesloten.

Venlo schoon

Nationale klimaatweek: Venlo Schoon opruimactie 4 november

Nieuws  - 31 oktober 2023
Leesduur 3 minuten

Op 4 november organiseert Stichting Venlo Schoon in het kader van de Klimaatweek een opruimactie in de gemeente Venlo van 10.00 tot 12.30 uur in Venlo-centrum en Venlo-Zuid. Het doel: een schone en (...)

Bandenspanning

Nationale Klimaatweek: Band op Spanning

Nieuws  - 30 oktober 2023
Leesduur 2 minuten

We moedigen inwoners en bedrijven aan om iets te doen voor een beter klimaat en delen deze week dan ook mooie, duurzame initiatieven binnen onze gemeente. Dat doen we overigens niet alleen tijdens (...)

Buurtbemiddelaar Eefje Peters

Buurtbemiddeling Venlo helpt conflicten te voorkomen

Nieuws  - 11 oktober 2023
Leesduur 4 minuten

In de gemeente Venlo is Buurtbemiddeling actief. Jaarlijks worden buurtbemiddelaars zo’n 150 keer ingeschakeld bij conflicten tussen buren. Vaak ook met een succesvolle afloop. De stichting zoekt (...)

Politieagent in gesprek met mevrouw aan de voordeur

Kijk niet weg en pak mee aan voor een veilig en leefbaar Venlo

Nieuws  - 10 oktober 2023
Tekst
Video
Leesduur 2 minuten

In het nieuwe programma AANPAKKEN laten we zien hoe we samen met inwoners en partners de leefbaarheid en veiligheid in onze gemeente verbeteren. Aflevering 1 van AANPAKKEN gaat over cybercrime. Wat is (...)

Decoratief

Gratis bijeenkomst over verduurzamen voor VvE’s

Nieuws  - 4 oktober 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Een energiezuinig, comfortabel én duurzaam gebouw creëren dat voorbereid is op de toekomst: hoe zorgt u hiervoor als VvE? Op woensdag 11 oktober organiseert gemeente Venlo in samenwerking met VvE (...)

Jongen in donkere steeg

Gemeente Venlo zet stevig in op aanpakken jeugdcriminaliteit

Nieuws  - 3 oktober 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Het RIEC en het Trimbos-instituut deden in mei 2023 onderzoek naar criminele jongeren en de mate van middelengebruik onder jongeren in de gemeente Venlo. De resultaten zijn verontrustend en vragen om (...)

BOA's op de fiets

Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

Nieuws  - 25 september 2023
Tekst
Leesduur 1 minuut

Vanaf 14 augustus hebben een willekeurig aantal inwoners per post een uitnodiging van I&O Research ontvangen om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor. Dit is een onderzoek naar criminaliteit (...)

Huis van de Wijk De Glazenap in Tegelen

Gratis besparingsadvies op klimaatmarkt in Tegelen

Nieuws  - 19 september 2023
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

Klimaatcommissie Tegelen organiseert in samenwerking met Huis van de Wijk De Glazenap, PLUS Verbeeten, Antares en gemeente Venlo een klimaatmarkt op zaterdag 23 september van 11.00 tot 16.00 uur op (...)

Zonnepanelen op dak

Informatieavonden zonnepanelenproject

Nieuws  - 15 september 2023
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

De gemeente Venlo organiseert informatieavonden over het zonnepanelenproject ‘Met gemak zon op je dak’. In dit zonnepanelenproject kunt u gemakkelijk en zonder grote investering vooraf zonnepanelen (...)

HackShield

HackShield: spel voor een veilige online leefwereld

Nieuws  - 14 september 2023
Tekst
Video
Leesduur 3 minuten

HackShield is een spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die hen bewust leert om te gaan met het internet. Kinderen komen vanaf een jonge leeftijd namelijk al snel in aanraking met de online (...)

Decoratief

Duitsland voert testalarm uit

Nieuws  - 13 september 2023
Tekst
Leesduur 1 minuut

Op donderdag 14 september om 11.00 uur voert Duitsland een testalarm uit. Als u dan in de buurt bent van een Duitse zendmast, kunt u mogelijk een test-noodbericht ontvangen op uw mobiele telefoon.

Mobiele showroom

Ontvang gratis besparingsadvies in Belfeld

Nieuws  - 5 september 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Nu zijn we er minder mee bezig, maar komende winter is een hoge energierekening weer het gesprek van de dag. De gemeente wil u graag op weg helpen bij het besparen van energie. Daarom komt het (...)