Nieuws

 

15 resultaten
Sportende kinderen
Bedenk hét leefstijlidee voor Venlo
Nieuws  - 9 september 2022
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

Wie heeft het beste idee om de kwaliteit van leven van inwoners van de gemeente Venlo te verbeteren? Voor een antwoord op die vraag, schrijft Leefstijlakkoord Venlo een challenge uit. Inwoners (...)

Deelnemers van het G-debat
Resultaten van het G-debat
Nieuws  - 27 juli 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

De gemeenteraad heeft een debat gehad met mensen met een beperking: het zogenaamde G-debat. Het doel van dit debat was om meer inzicht te krijgen in waar mensen met een beperking tegenaan lopen.

Groepsfoto van deelnemers Los Vast Verband.
Burgerinitiatief uit de Gemeente Venlo wint Gezondheidsprikkel
Nieuws  - 25 juli 2022
Tekst
Leesduur 1 minuut

‘Los Vast Verband’ is een initiatief van een gepensioneerd echtpaar dat wandeltochten organiseert in de regio Venlo. Af en toe zelfs wandeltochten naar bijvoorbeeld Zuid-Limburg of de Ardennen. Het (...)

Decoratief
Dementievriendelijk Venlo
Nieuws  - 1 juli 2022
Tekst
Video
Leesduur 1 minuut

In deze uitzending van Venlo Vertelt prikken we een vorkje mee bij de Onvergetelijke Kookclub, een initiatief van Dementievriendelijk Venlo speciaal voor jonge mensen met dementie.

Team Buitensport controleert de beregeningsinstallaties voor de start van het nieuwe seizoen.
Innovaties op Venlose sportvelden
Nieuws  - 23 juni 2022
Tekst
Leesduur 4 minuten

We maakten het afgelopen jaar verhalen over mensen die zich vanuit de gemeente Venlo inzetten voor een schone, functionele en duurzame openbare ruimte. De vorige keer gaf Isabelle de Warrimont ons een (...)

Microfoon lege raadzaal
Venlo organiseert eerste G-debat
Nieuws  - 14 juni 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Op donderdag 23 juni organiseert gemeente Venlo het eerste G-debat in het Stadhuis. Het G-debat is een gesprek tussen raadsleden en volwassenen met een beperking. Een doelgroep waar vaak over wordt (...)

Jan Vos
De Gezonde Basisschool van de Toekomst
Nieuws  - 3 juni 2022
Tekst
Video
Leesduur 1 minuut

Door heel Venlo vinden veel mooie initiatieven plaats om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Veel van deze initiatieven worden georganiseerd door én voor de buurtbewoners.

Vlag rookvrije generatie bij stadskantoor Venlo
Noord-Limburg wordt rookvrij
Nieuws  - 31 mei 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Gemeenten en zorgpartners slaan handen ineen om opgroeiende kinderen rookvrij te laten opgroeien. In 2040 rookt in Noord-Limburg geen enkele jongere meer. Tenminste, als het aan een sterke coalitie (...)

Jongeren op skatebaan
Urban Culture in Venlo
Nieuws  - 27 mei 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

‘Urban Culture’ is steeds prominenter aanwezig in Venlo. Maar wat houdt dat precies in, welke behoeften zijn er bij onze partners en inwoners en welke rol kunnen wij als overheid daarbij spelen?

Presentatie van het LiFi team
Hier is LiFi!
Nieuws  - 16 mei 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

In de afgelopen 35 jaar is het aantal kinderen met overgewicht in Nederland verviervoudigd. De voedsel- en beweegkeuzes die we krijgen voorgeschoteld op jonge leeftijd, zijn bepalend voor onze (...)

Fabiënne Stoffels
Gezonde levensstijl van middelbare scholieren
Nieuws  - 6 mei 2022
Tekst
Video
Leesduur 1 minuut

Iedereen wil gezond zijn én blijven. Toch is een gezonde levensstijl, ook bij middelbare scholieren, niet altijd vanzelfsprekend. Daarom stimuleert OGVO.fit leerlingen en medewerkers van de Venlose (...)

Startveld Venloop
Informatie Weir Venloop 2022
Nieuws  - 2 mei 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Vanaf woensdag 11 mei tot en met zondag 15 mei 2022 vindt in de gemeente Venlo voor de vijftiende keer de Weir Venloop plaats. Dit jaar een extra speciale editie, want behalve dat het de (...)

Maasboulevard Venlo
Resultaten Stadspeiling 2021
Nieuws  - 11 april 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Om het jaar voert de gemeente een Stadspeiling uit. Hierin onderzoeken we hoe onze inwoners aankijken tegen actuele lokale onderwerpen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan leefbaarheid, zorg en welzijn (...)