Nieuws

 

42 resultaten | Filters wissen
Zwerfafval

Gemeente gaat zwerfafval in meer gebieden zelf opruimen

Nieuws  - 1 juli 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Gemeente Venlo gaat meer gebieden zelf schoonhouden van zwerfafval. In veel wijken en dorpen zijn organisaties en vrijwilligers heel actief met het opruimen van zwerfafval. Daar heeft de gemeente (...)

afval wagen die inzamelt

Ophalen afval half uur vervroegd in de zomer

Nieuws  - 30 mei 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

In de maanden juni, juli en augustus begint onze afvalinzamelaar een half uur eerder aan de inzamelronde. Dit betekent dat de eerste containers al om 07.00 uur worden geleegd.

Een stapel met PMD-afval, waaronder plastic verpakkingen en drinkpakken.

Afval scheiden: wat mag er in de PMD-zak?

Nieuws  - 22 mei 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

PMD staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken. Dit verzamel je in een PMD-zak. Maar wat mag er in de PMD-zak en wat niet?

Groene Container GFT

Vragenlijst over afvalinzameling

Nieuws  - 21 mei 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen en behoeftes rondom de afvalinzameling in onze gemeente. Dat geeft ons een nog beter beeld van wat er speelt en welke veranderingen op het gebied van afval (...)

Trendsportal elektrische bestelbus

Elektrische bestelauto: nu tot 5.000 euro subsidie

Nieuws  - 10 mei 2024
Tekst
Leesduur 7 minuten

Overstappen naar een elektrische bestelauto is financieel gezien nu wel heel aantrekkelijk. Vraag tot 5.000 euro subsidie aan vóórdat u de auto koopt of leaset. Wacht niet te lang met het indienen van (...)

Lachgasfles

Gasflessen inleveren bij het milieustation

Nieuws  - 10 mei 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Een lege gasfles lijkt misschien onschuldig, maar kan altijd nog wat gas bevatten. Dit kan ook bij andere drukhouders, bijvoorbeeld een heliumtank of een brandblusser. Dat geeft bij de verwerking kans (...)

Kentekencheck

Mag uw bestel- of vrachtauto het centrum nog in?

Nieuws  - 29 april 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Het centrum van Venlo krijgt een zero-emissiezone voor bestel- en vrachtauto’s per 1 januari 2027. Mag uw bestel- of vrachtauto dan het centrum nog in? Doe de Kentekencheck en u weet het!

Decoratief

In vijf stappen naar een elektrische bestelauto

Nieuws  - 29 maart 2024
Tekst
Leesduur 7 minuten

Het centrum van Venlo krijgt een zero-emissiezone voor bestel- en vrachtauto’s per 1 januari 2027. Veel bestel- en vrachtauto’s hebben vanaf dan alleen toegang tot deze zone als ze uitstootvrij zijn.

De Parade in Venlo in de nacht van zondag 12 februari.

Minder afval in binnenstad tijdens vastelaovend

Nieuws  - 14 februari 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

Gemeente Venlo heeft de afgelopen carnavalsdagen 75 procent minder afval opgehaald in de stad. De veegwagens werden normaal zestien keer per dag leeggemaakt. Nu bleef dit beperkt tot vier keer. Een (...)

Lachgasfles

Lachgasfles gevonden? Maak een melding

Nieuws  - 9 november 2023
Leesduur 3 minuten

Sinds begin 2023 zien gemeenten, inzamelaars en afvalverwerkers een grote toename van lachgasflessen op straat en bij het restafval. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. Lachgasflessen kunnen namelijk (...)

Venlo schoon

Nationale klimaatweek: Venlo Schoon opruimactie 4 november

Nieuws  - 31 oktober 2023
Leesduur 3 minuten

Op 4 november organiseert Stichting Venlo Schoon in het kader van de Klimaatweek een opruimactie in de gemeente Venlo van 10.00 tot 12.30 uur in Venlo-centrum en Venlo-Zuid. Het doel: een schone en (...)

Bandenspanning

Nationale Klimaatweek: Band op Spanning

Nieuws  - 30 oktober 2023
Leesduur 2 minuten

We moedigen inwoners en bedrijven aan om iets te doen voor een beter klimaat en delen deze week dan ook mooie, duurzame initiatieven binnen onze gemeente. Dat doen we overigens niet alleen tijdens (...)

PMD decoratief

Afhaalpunten voor PMD-zakken

Nieuws  - 13 oktober 2023
Leesduur 2 minuten

Sinds 2 oktober wordt het PMD-afval bij laagbouwwoningen ingezameld in PMD-zakken. PMD staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van de (...)

Bladkorven

Gemeente plaatst bladkorven

Nieuws  - 9 oktober 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

De herfst is begonnen en de eerste bladeren beginnen te vallen. De gemeente plaatst weer bladkorven in alle stadsdelen. Snoeiafval, takken en overig tuinafval mag niet in de bladkorf, omdat de (...)

PMD-zak

PMD-afval per 2 oktober van bak naar zak

Nieuws  - 11 september 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Vanaf maandag 2 oktober wordt het PMD-afval (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons) bij laagbouwwoningen ingezameld in PMD-zakken. De grijze container wordt vanaf dat moment (...)

Een stapel met PMD-afval, waaronder plastic verpakkingen en drinkpakken.

PMD-afval per 2 oktober van bak naar zak

Nieuws  - 21 augustus 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Vanaf 2 oktober wordt het PMD-afval (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons) bij laagbouwwoningen ingezameld in PMD-zakken. De grijze container wordt vanaf dat moment alleen nog (...)

De nieuwe speeltuin in de wijk Klingerberg, van bovenaf gezien.

Op naar een afvalvrij Klingerberg met dank aan de BISK

Nieuws  - 27 juli 2023
Tekst
Video
Leesduur 2 minuten

In 2022 ontving de Blerickse wijk Klingerberg het Buurtbudget van de gemeente Venlo, samen met drie andere wijken in de gemeente. Inwoners van de Klingerberg dienden 40 ideeën in voor de besteding van (...)

Oud papier

Fout in afvalkalender: oud papier niet opgehaald

Nieuws  - 24 juli 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Het oud papier in het gebied rond de Vastenavondkampstraat, Diependijkstraat, Alberickstraat en Drie Decembersingel in Blerick wordt zaterdag 29 juli opgehaald. In de afvalkalender stond de (...)