Nieuwe energie

Duurzaamheid Nieuwe Energie
We gebruiken allemaal energie. De meeste energie die wij gebruiken wordt opgewekt met brandstoffen als aardgas en steenkool. Daarmee vervuilen we de aarde en de lucht. De temperatuur op aarde wordt hierdoor hoger en hoger. Deze opwarming gaat sneller dan ooit. Door te investeren in andere soorten energie en brandstoffen, kunnen we samen zorgen voor een schonere omgeving.

Opwekken en besparen

Daarom gaan we ook in Venlo Nieuwe energie opwekken. We zien kansen om met onze Maas warmte op te wekken, gebruik te maken van aardwarmte, zon en wind. Zo wordt Venlo zelfvoorzienend en dalen de energiekosten voor alle Venlonaren. Zelf kunt u een stapje zetten door zonnepanelen op uw dak te plaatsen of een warmtepomp te installeren. Op die manier wekt u zelf energie op.

En naast het opwekken van Nieuwe energie gaan we met z’n allen energie besparen, want energie die we besparen hoeft niet opgewekt te worden. Goed voor het milieu en voor uw energierekening.

Zelf aan de slag met energie besparen of opwekken?

Neem dan eens een kijkje op de website van het Duurzaam Bouwloket. Dit is het loket dat wordt ingezet door de gemeente voor al uw vragen en adviezen over duurzamer leven.