Nieuwe natuur

Duurzaamheid Nieuwe Natuur
Ons klimaat verandert. Dat zorgt voor steeds hevigere regen- en hagelbuien en extreme warmte in de zomer. Venlo moet daarom klimaatbestendiger worden en dat doen we samen met inwoners en ondernemers. In Venlo kijken we hierbij het liefst naar kansen en mogelijkheden. Daarom praten wij over Nieuwe natuur. Dit biedt namelijk oplossingen.

Wat doen wij als gemeente?

We zien kansen voor méér groen in Venlo. De komende jaren gaan we aan de slag met groenere straten. Dat betekent dat we meer gebruik gaan maken van planten op onze gemeentegrond en tegen gevels. Mooie grote parken en bomen in de stad zelf zorgen ervoor dat geluidsoverlast minder wordt en dat de temperatuur daalt. Dus ook daar gaan we mee aan de slag.

Wat kunt u zelf doen?

Plant meer planten, bomen, struiken en bloemen in uw tuin. Planten in uw voor- en achtertuin helpen bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat regenwater beter de bodem in trekt. Kies hierbij voor planten en bloemen die goed zijn voor de dieren in onze omgeving, en die bijvoorbeeld vlinders en bijen aantrekken.  Zo zorgt u ervoor dat de natuur kan groeien en bloeien. U kunt hierover advies vragen bij het plantencentrum, of zoek het zelf eens op via internet.

Wist u dat een mooie groene tuin de waarde van uw woning of bedrijfspand kan vergroten? Dat is dus niet alleen goed voor de natuur!

Zonnepanelen op dak met natuur erachter
Morgen in Venlo