115 Nieuwe locaties voor publieke laadpalen

Oplaadpaal elektrische auto
Nieuws - maandag 7 november 2022
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

In september hebben we u gevraagd om mee te denken over nieuwe locaties voor publieke laadpalen. We hebben maar liefst 1258 reacties ontvangen. Bedankt hiervoor! De reacties zijn verwerkt en we nemen u graag mee in de uitkomsten van het project.

Onderstaande kaarten laten de plekken zien van de nieuwe laadpalen. De locaties zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van uw inbreng. We hebben gekeken naar verkeersveiligheid, de parkeerdruk in de gebieden en ook naar woningen die zijn voorzien van een eigen oprit waar laden mogelijk is. Andere belangrijke punten zijn boomwortels en kabels onder de grond.

De specifieke plekken en straatnamen kunt u vinden in het verkeersbesluit. Bewoners in een straal van twintig meter rondom de locatie van de nieuwe laadpaal, ontvangen binnenkort nog een brief van de gemeente.

Kaart met nieuwe locaties publieke laadpalen Venlo, Blerick en Tegelen
Kaart met nieuwe locaties publieke laadpalen Venlo, Blerick en Tegelen
Kaart met nieuwe locaties publieke laadpalen Belfeld
Kaart met nieuwe locaties publieke laadpalen Belfeld
Kaart met nieuwe locaties publieke laadpalen Arcen, Lomm en Velden
Kaart met nieuwe locaties publieke laadpalen Arcen, Lomm en Velden

Verkeersbesluit

Het verkeersbesluit voor het plaatsen van de nieuwe laadpalen vindt u op Overheid.nl. In de linker kolom op de website kunt u ook de bijlage vinden met de exacte locatie per laadpaal geprojecteerd op de luchtfoto. Op de laadlocaties in het verkeersbesluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken bezwaar maken. Daarna zijn de locaties definitief en gaat Vattenfall de laadpalen plaatsen. Vattenfall mag hier maximaal twee jaar over doen.

Een publieke laadpaal aanvragen die niet op de lijst staat?

Heeft u nu geen oprit maar gaat u wel elektrisch rijden? En staat er geen laadpaal bij u in de buurt? Vraag dan een publieke laadpaal aan op www.venlo.nl/openbare-laadpalen. Als er in de buurt nog geen laadpaal staat en je niet kan laden op eigen terrein, dan wijst de gemeente een nieuwe laadlocatie aan bij jou in de buurt.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 7 november 2022 om 14:25 op Nu Venlo