5,7 miljoen voor herinrichting centrum Tegelen

Wethouder Erwin Boom
Nieuws - vrijdag 11 november 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

“Nu kunnen we doorpakken”, zegt wethouder Erwin Boom. “De gemeenteraad heeft ingestemd met de begroting 2023-2026 en dat betekent onder meer dat we 5,7 miljoen euro kunnen investeren in de herinrichting van het centrum van Tegelen.”

De openbare ruimte, van het Wilhelminaplein tot en met het raadhuis, gaat op de schop.

Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Vervolgens wordt het bestek opgesteld en kan de aanbesteding in gang worden gezet. Het duurt dus nog heel even voor daadwerkelijk de schop in de grond gaat. “Maar de plannen gaan nu zeker door”, zegt Boom.

De uiteindelijke herinrichting doen we stapsgewijs om overlast in het centrum door werkzaamheden tot een minimum te beperken.

Veel werk verzet

Jarenlang is er gesproken over deze herinrichting. Waarna begin 2019 het startsein werd gegeven van het gezamenlijke project Samenvooruit. BIZ Tegelen en BIZ Blerick gingen samen aan de slag met herinrichtingsplannen voor beide centra. Er werd veel werk verzet. Zo is in opdracht van BIZ Tegelen door de bureaus Ruimteverhaal en Stadskracht de visie ‘Inrichting openbare ruimte centrum Tegelen’ opgesteld, die in mei 2021 is gepresenteerd aan het college. Deze visie vormt het uitgangspunt voor de herinrichting en biedt veel inspiratie voor de verdere uitwerking van het plan.

Ontwerp

In opdracht van de gemeente heeft Burobol het schetsontwerp en voorlopig ontwerp gemaakt. “De stadskern krijgt een make-over die het DNA van Tegelen zal gaan weergeven”, zegt Erwin Boom. “Denk daarbij aan verwijzingen naar het verleden, zoals de kleiproductie en de keramische industrie.”

Presentatie 31 januari 2023

De visie is in oktober 2021 in de Haandert gepresenteerd aan de Tegelse gemeenschap, waarbij ook Hermon Vastgoed, Stichting Mozaïek en Martinushof BV een toelichting gaven. Op 31 januari organiseert de Wijkraad de Noordkern een vervolg op deze avond waarbij we het definitieve ontwerp van de openbare ruimte presenteren. Ook de andere partners presenteren dan de actuele stand van zaken. Deze avond vindt plaats in de Harmoniezaal in Tegelen. Om 19.00 uur kunt u binnenlopen met gelegenheid voor het gebruik van een kopje koffie of thee en om 19.30 uur start de bijeenkomst. Aanmelden kan door een mail te sturen naar de wijkraad: wijkraad.de.noordkern@hotmail.com.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 11 november 2022 om 09:22 op Nu Venlo