Aankomst Sinterklaas met de bus in Blerick en Venlo

Sinterklaas bij de Maas in Venlo.
Nieuws - donderdag 16 november 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Sinterklaas kijkt uit naar aankomend weekend, wanneer hij weer aankomt in Nederland. Maar de hoge waterstanden van de Maas zorgen ervoor dat het voor Sinterklaas dit jaar onmogelijk is om met de boot in Blerick en Venlo aan te meren. Daarom komt hij hier op zondag 19 november aan met de bus.

Nu zijn Sinterklaas en de pieten natuurlijk wel wat gewend als het gaat om mogelijke tegenslagen. En ook in dit geval is de oplossing al gevonden voordat het probleem zich aandient. Voor de zekerheid neemt Sinterklaas namelijk ook altijd een paar buspieten mee die Sinterklaas, de pieten en alle cadeaus toch op de plek van bestemming kunnen brengen.

Aankomst in Blerick

De bus van Sinterklaas stopt zondag rond 12.45 uur bij de passantenhaven in Blerick. Na een toespraak vanaf het balkon van ’t Raodhoes zal er via de Kloosterstraat, Witherenstraat, Ruijstraat, Van Bornestraat, Urbanusstraat, 1e Graaf van Loonstraat weer terug over de Kloosterstraat een optocht trekken.

Aankomst in Venlo

Omstreeks 15.30 uur stopt de Sinterklaasbus bij de Werf in Venlo. Daarna trekt vanuit de Maasstraat via de Kwartelenmarkt, Grote Beekstraat, Vleesstraat, Klaasstraat, Parade, Sint Jorisstraat de optocht naar de Markt waar Sinterklaas op het bordes van het stadhuis de kinderen toespreekt.

Sinterklaas en zijn pieten hebben er in ieder geval al heel veel zin in. Tot zondag!

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 16 november 2023 om 14:13 op Nu Venlo