Aanleg snelfietsroute aan de Rijksweg in Belfeld/Reuver

Rijksweg Belfeld/Reuver
Nieuws - woensdag 21 juni 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Van september 2023 tot en met maart 2024 staan er werkzaamheden gepland aan de Rijksweg in Belfeld/Reuver en het bijbehorende fietspad om de snelfietsroute te realiseren. Hierdoor kan het verkeer tussen Venlo en Reuver hinder ervaren.

Aanleg innovatieve snelfietsroute

Met de fietsroute tussen Belfeld en Reuver wordt een combinatie gezocht tussen een recreatief fietspad en de provinciale snelfietsroute Venlo-Roermond-Sittard. De fietsroute bevindt zich parallel aan de Rijksweg Zuid tussen rotonde Reuver en rotonde Belfeld aan de Maaszijde van de weg. De provincie Limburg zet al jaren in op meer fietsgebruik en investeert in betere en veiligere fietspaden om het verkeer te ontlasten, het milieu te sparen én omdat het gezonder is.

Planning van wegwerkzaamheden

Om het fietspad te kunnen realiseren zal binnen de bebouwde kom in Belfeld de hoofdrijbaan aangepast worden om ruimte te creëren. Verder zal aan de Rijksweg Zuid ook de asfaltverharding binnen de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom gedeeltelijk vervangen worden vanwege benodigd onderhoud.

Van maandag 4 september 2023 tot medio oktober 2023 De algehele weg is afgesloten voor doorgaand verkeer. De bebouwde kom in Belfeld wordt aangepast en asfaltonderhoud wordt uitgevoerd ter hoogte van de Patersweg.
Van medio oktober 203 tot medio maart 2024 Eén rijstrook wordt gedeeltelijk afgesloten met een om-en-om doorgang met stoplicht. Uitbreiding van het fietspad wordt gerealiseerd vanuit Belfeld richting Reuver.
Van medio maart 2024 tot eind maart 2024 Eén rijstrook wordt gedeeltelijk afgesloten met een om-en-om doorgang met stoplicht. Het gedeelte van het oude fietspad wordt opgeruimd.

Kijk voor de meest actuele versie van de planning op de website van de aannemer: BLM Wegenbouw

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 21 juni 2023 om 12:46 op Nu Venlo