Aanleg tweerichtingsfietspad Tegelseweg in Venlo

Fietspad Tegelseweg
Nieuws - woensdag 30 augustus 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Om de doorstroom van het fietsverkeer tussen Venlo en Tegelen te versnellen, wordt een tweerichtingsfietspad aangelegd aan de kant van het voormalige Veilingterrein aan de Tegelseweg. Op deze manier komen fietsers minder drukke oversteekplaatsen tegen en zijn ze sneller op de plek van bestemming.

Een van de ambities van de gemeente Venlo is het fietsverkeer stimuleren. Dit doen we door fietsroutes te versnellen en de focus te leggen op de fietser. De Tegelseweg is een veelgebruikte fietsroute en wordt daarom aangepakt.

Verandering fietspad

Het tweerichtingsfietspad wordt aangelegd aan de kant van het voormalige Veilingterrein vanaf de kruising Hulsterweg, Tegelseweg tot en met het kruispunt Hagerhofweg, Professor Gelissensingel en Tegelseweg. Aan de kant van VieCuri Medisch Centrum aan de Tegelseweg moeten fietsers namelijk vaak en lang wachten bij het oversteken van zijwegen. Aan de kant van het voormalige Veilingterrein zijn de oversteekplaatsen minder druk en complex, waardoor de wachttijden korter zijn. Daarom wordt het fietspad aan die kant een tweerichtingsfietspad, zodat meer fietsers van deze kant gebruik kunnen maken. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden starten maandag 4 september en duren in totaal drie weken. Het fietspad aan de kant van het voormalige Veilingterrein aan de Tegelseweg gaat drie weken dicht. De fietsers kunnen via het fietspad aan de kant van VieCuri Medisch Centrum hun weg vervolgen. Omleidingen worden via borden aangegeven.

Voetgangers

Om het tweerichtingsfietspad aan te leggen, komt het huidige voetpad aan de kant van het voormalige Veilingterrein te vervallen. Er wordt een extra voetgangersoversteekplaats aangelegd ter hoogte van de Hagerhofweg en de Professor Gelissensingel om de voetgangers meer oversteekmogelijkheden te bieden. De omleidingen voor voetgangers tijdens de werkzaamheden worden ook via borden aangegeven.

Nieuwe verkeerslichten

Naast de veranderingen aan het fietspad worden tegelijkertijd ook de verkeerslichten van alle verkeersstromen van de Tegelseweg, Hagerhofweg en de Professor Gelissensingel vernieuwd. Hierdoor wordt de verkeerssituatie in zijn algemeen verbeterd en gaan we de focus leggen op het fietsverkeer. Tijdens deze werkzaamheden regelen tijdelijke verkeerslichten het kruispunt. Voor gemotoriseerd verkeer blijven de wegen gewoon open.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 30 augustus 2023 om 10:19 op Nu Venlo