Afsluiting Lage Loswal in Venlo

De Lage Loswal in Venlo
Nieuws - woensdag 15 november 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Op dinsdag 14 november is er een calamiteit ontstaan op de Lage Loswal in de binnenstad van Venlo, ter hoogte van de waterspeelplaats. Hierdoor is de Lage Loswal voor onbepaalde tijd afgesloten.

Door een defect aan een klep van de riolering die onder de Lage Loswal loopt, is de riolering waarschijnlijk gebarsten. Het gevolg hiervan is dat het water vanuit de riolering onder de bestrating omhoog komt. Mede door de hoge waterstand spoelt er zand weg en is er kans op verzakking.

Doordat de Maas op dit moment hoger staat en nog enkele keren omhoog kan komen gedurende de winterperiode, kan de definitieve reparatie nu niet worden gestart. In verband met de veiligheid is daarom de gehele Lage Loswal afgesloten. 

Als de huidige periode van hogere waterstand voorbij is en het gevaar op verzakking daarmee weg is, beperken we de afzetting naar een kleiner gebied vanaf de kraan tot en met de waterspeelplaats. Die afzetting is nodig tot aan de reparatie. We verwachten dat dit in het voorjaar kan worden gerealiseerd.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 15 november 2023 om 09:12 op Nu Venlo