Afsluiting tunnel Vastenavondkamp - Klingerberg in Blerick

De tunnel tussen de wijken Vastenavondkamp en Klingerberg in Blerick.
Nieuws - woensdag 26 april 2023
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten
Op vrijdag 28 april gaat de fietstunnel tussen de wijken Vastenavondkamp en Klingerberg vanaf 7:00 uur tot 16:00 uur dicht in verband met werkzaamheden aan de tunnel. Het fietsverkeer wordt tijdelijk omgeleid.

Initiatief vanuit het BuurtBudget

De wijk Klingerberg heeft vorig jaar het Buurtbudget ontvangen. Bewoners dienden hiervoor het idee in om de fietstunnel die de wijken Vastenavondkamp en Klingerberg verbindt mooier en veiliger te maken. Er komt nieuwe verlichting in de tunnel waardoor er een veiliger gevoel ontstaat. Én door de graffiti van graffitikunstenaar Vincent Huibers wordt de tunnel mooier gemaakt.

Vrijdag 28 april gaat de tunnel volledig dicht zodat Vincent Huibers een grondlaag kan aanbrengen. In de aankomende drie weken brengt Vincent samen met collega’s en jongeren de graffiti aan in de tunnel en aan beide aanzichten vanuit de wijken. De tunnel zal tijdens deze werkzaamheden steeds deels afgesloten zijn, zodat gebruik van de tunnel door fietsers en voetgangers wel mogelijk blijft.

Omleiding

Op vrijdag 28 april wordt het fietsverkeer omgeleid via de Gaspeldoornstraat, Klingerbergsingel, Alberickstraat en de Boksdoornstraat. Op onderstaande afbeelding ziet u de route van de omleiding. 

Omleiding fietsverkeer via de Gaspeldoornstraat, Klingerbergsingel, Alberickstraat en de Boksdoornstraat.
Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 26 april 2023 om 17:02 op Nu Venlo