Alle wensbussen nu te vinden en te reserveren op één website

Wensbus
Nieuws - vrijdag 9 februari 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Voor een kleine bijdrage verzorgen wensbussen vervoer voor iedereen die moeilijk gebruik kan maken van het gewone openbaar vervoer. Denk aan ouderen, mensen met een handicap en mensen zonder eigen vervoer.

De wensbus kan voor van alles worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor een ritje naar vrienden of familie, een doktersafspraak, het ziekenhuis of naar het winkelcentrum. 

Een team van enthousiaste vrijwilligers verzorgt het vervoer van de Wensbussen in Venlo. Met vrijwillige chauffeurs, gastheren/ dames en planners rijden de wensbussen in verschillende wijken en dorpskernen: 

  • De Wensbus rijdt in het gebied Belfeld, Tegelen, Op de Heide, Steyl, Venlo-Zuid. 
  • Wensauto De Bekkerie rijdt in het gebied Boekend, Hout-Blerick, Blerick, Venlo Noord, Oost en Centrum.
  • ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers plaatsgenoten op verzoek vervoeren. 

Reserveren wordt gemakkelijker

Sinds 1 januari 2024 is het reserveren van een rit met een wensauto gemakkelijker. De drie organisaties hebben namelijk hun krachten gebundeld. Via een gezamenlijke website www.wensbusmaatje.nl reserveren inwoners nu hun rit eenvoudig. Verder staat op deze website alle informatie over het vrijwilligers-vervoer in gemeente Venlo. 

Vrijwilligers gezocht

De wensbussen kunnen alleen rijden dankzij de vrijwilligers. Daarom zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom. Bent u nog op zoek naar een dankbare vrije tijdsbesteding in een enthousiast en gezellig team? Bekijk dan de vacatures op Venlodoetgoed.nl

Venlo Vertelt | Wensauto De Bekkerie

Externe video URL
Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 9 februari 2024 om 11:25 op Nu Venlo