Ambachtenwerkplaats in Venlo-Zuid geopend

Wethouder Frans Schatorjé opent ambachtenwerkplaats
Nieuws - vrijdag 14 april 2023
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

Wethouder Frans Schatorjé heeft vrijdag 14 april op feestelijke wijze een ambachtenwerkplaats geopend bij de Zuidpilaar in Venlo-Zuid. Het initiatief komt van Stichting Groen Licht en past uitstekend bij de wens van de gemeente Venlo om inwoners op allerlei gebieden vaardiger te maken.

De ambachtenwerkplaats biedt laagdrempelig cursussen en onderwijs aan in diverse werktechnieken. Denk aan lassen, houtbewerking, tegelzetten, loodgieterswerk en klein huishoudelijk onderhoud. Bedoeling is dat zoveel mogelijk wordt aangesloten op de leerwensen, zodat mensen op een laagdrempelige manier kunnen leren en hun vaardigheden kunnen verbeteren. Als tijdens de cursus blijkt dat mensen ook willen werken aan hun taal-, reken- of digitale vaardigheden dan is dat mogelijk bij Stichting Groen Licht of bij andere partners van het Taalhuis in Venlo.

Praktische en laagdrempelige leeromgeving

Met een ambachtenwerkplaats geeft Stichting Groen Licht invulling aan een  laagdrempelige leeromgeving waarbij op een praktische manier geleerd kan worden door volwassenen. Deze leersituatie wordt mede vormgegeven door bekwame leermeesters. Ze sluiten aan op wat iemand al kan in de praktijk en bouwen daar op voort.

Maatwerkaanpak

Een ambachtenwerkplaats draagt daarmee verder bij aan het bestaande educatie-aanbod voor inwoners van Venlo, die hun vaardigheden willen ontwikkelen. De praktische setting maakt de drempel om je aan te melden een stuk lager. Daarnaast zorgt deze maatwerkaanpak ervoor dat deelnemers kunnen groeien. Waardoor het plezier van een ‘leven lang leren’ hopelijk weer wordt geactiveerd.

De doelgroep voor de net geopende ambachtenwerkplaats zijn inwoners van met name Venlo-Zuid. Uiteraard zijn ook mensen uit andere buurten en wijken welkom. De ambachtenwerkplaats bevindt zich in de Zuidpilaar, Reigerstraat 2 in Venlo-Zuid. 

 

Decoratief
Decoratief
Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 14 april 2023 om 14:52 op Nu Venlo