Belastingaanslag 2023

Decoratief
Nieuws - woensdag 8 februari 2023
Tekst
Video
Leesduur 3 minuten
Binnenkort ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag van BsGW in opdracht van de gemeente. Meer weten? Lees dan verder.

BsGW voert de belastingtaak voor de gemeente uit

BsGW zorgt ervoor dat iedereen die belasting moet betalen (belastingplichtigen) een aanslagbiljet krijgt en betaalt. Voor sommige belastingen is de WOZ-waarde nodig. Deze bepaalt BsGW ook in opdracht van de gemeente. Met uw belastinggeld draagt u bij aan de veiligheid, de leefbaarheid en de voorzieningen in uw gemeente.

Stijging WOZ-waarde

Er is heel wat te doen om de WOZ-waarde. En dat is logisch want deze is van invloed op onder andere de hoogte van de onroerendezaakbelasting, de waterschapsheffing en het eigenwoningforfait. De WOZ-waarde stijgt ook dit jaar weer. In deze korte video legt BsGW uit hoe dan kan.

Externe video URL

Welke informatie vindt u op het aanslagbiljet?

Op de aanslag ziet u de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. U krijgt ook informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken.

Bezwaar of twijfels over de WOZ-waarde?

Er is heel wat te doen om de WOZ-waarde. En dat is logisch want deze is van invloed op onder andere de hoogte van de onroerendezaakbelasting, de waterschapsheffing en het eigenwoningforfait. Daarom wilt u zeker weten dat de WOZ-waarde klopt. Twijfelt u of de WOZ-waarde van uw pand wel juist is? Of vindt u deze te hoog of te laag? Neem contact op met BsGW via 088-8420420. Zij helpen u graag! U kunt ook digitaal of schriftelijk bezwaar maken via de website van BsGW.

Externe video URL

Meer informatie

Op www.bsgw.nl vindt u antwoord op veel gestelde vragen en het digitaal loket MijnBsGW. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op met BsGW via (088) 8420420. De contactgegevens staan ook op het aanslagbiljet. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 8 februari 2023 om 13:50 op Nu Venlo