Belettering voormalige sigarenfabriek Vossen-Breuers onthuld

Het verbouwde pand van de voormalige sigarenfabriek Vossen-Breuers in Tegelen
Nieuws - woensdag 19 april 2023
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

Op dinsdag 18 april onthulde wethouder Tom Verhaegh de nieuwe gevelbelettering van de voormalige sigarenfabriek Vossen-Breuers in Tegelen. Dit gemeentelijke monument wordt verbouwd naar acht loft-appartementen. Met de nieuwe gevelbelettering is een stukje Tegelse historie in ere hersteld.

Rijke historie

De onthulling vond plaats onder toeziend oog van de familie Vossen en alle betrokken partijen. Met de belettering van de oorspronkelijke bedrijfsnaam van de sigarenfabriek wil initiatiefnemer Venterra een referentie maken naar het rijke verleden van het gemeentelijke monument. Het pand is in de jaren 30 gebouwd en vormde destijds het middelpunt van de Tegelse tabaksindustrie. In de afgelopen 90 jaar heeft het pand verschillende bestemmingen gekend en is het meerdere keren verbouwd.

Herbestemming

Het pand van de sigarenfabriek Vossen-Breuers in de jaren 30.

Met de huidige herbestemming van dit pand naar een woongebouw is geprobeerd zoveel als mogelijk de historische elementen van het pand weer in ere te herstellen. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de gemeente Venlo, Provincie Limburg en enkele particulieren.

Zodra de naastgelegen nieuwbouwwoningen volgend jaar worden opgeleverd, zal het gebouw met haar karakteristieke uitstraling ook het middelpunt vormen van de nieuwe wijk Vossen-Breuers aan de Roermondseweg in Tegelen.

Loft-appartementen

De acht loft-appartementen in dit monumentale gebouw worden eind 2023 opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Op dit moment zijn er nog enkele loft-appartementen beschikbaar voor de verkoop. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.vossen-breuers.nl.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 19 april 2023 om 10:33 op Nu Venlo