Berichten over uw Buurt binnenkort in uw inbox

berichten over uw buurt buurt foto
Nieuws - maandag 15 april 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op uw stad, dorp of buurt. Gaan de buren verbouwen? Mag die boom in uw straat gekapt worden? Vanaf 19 april krijgen inwoners van gemeente Venlo maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid.

Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. De bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere lokale aankondigingen die zich afspelen binnen een bepaalde straal van het woonadres van de ontvanger. De gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht om dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Binnenkort ontvangt u deze dus elke week via e-mail. 

De overheid wil beter informeren 

Het doel van deze nieuwe dienst is om mensen actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op uw omgeving. Ook wordt het hiermee duidelijk hoe u inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen.

Welkomstmail op 19 april

Iedere inwoner van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheid krijgt eerst een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft. Via MijnOverheid kunt u instellen hoe vaak u de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Wilt u geen e-mails ontvangen? Dan kunt u zich direct en eenvoudig weer afmelden. 

Controleer altijd eerst de afzender 

U ontvangt de e-mail van Overheid.nl. In deze e-mail staan links naar websiteadressen zodat u makkelijk en snel toegang heeft tot de informatie. Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij u te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid.nl) voordat u op een link klikt. 

Nu al meer weten?

U kunt al meer lezen over Berichten over uw Buurt op de landelijke informatiepagina.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 15 april 2024 om 11:24 op Nu Venlo