Beweegtuin 'Schravelhaof' in Vastenavondkamp officieel geopend

Senioren die voetballen bij de beweegtuin Schravelhaof met wethouder Jacques Smeets
Nieuws - woensdag 12 april 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten
Op woensdag 12 april is de beweegtuin ‘Schravelhaof’ in de wijk Vastenavondkamp in Blerick officieel geopend. Het doel van de beweegtuin is om senioren en mindervaliden te stimuleren om meer te bewegen en om meer met elkaar in contact te komen.

De beweegtuin is mede mogelijk gemaakt door het Leefstijlakkoord en het Buurtbudget van gemeente Venlo.  De beweegtuin past binnen één van de ambities uit het Leefstijlakkoord: ‘senioren hebben hogere participatie aan wijkactiviteiten en ervaren meer kwaliteit van leven’. Senioren worden ondersteund door een programma met beweegactiviteiten, ontwikkeld door Venlo.fit.

Schravelhaof

Bij een unieke senioren beweegtuin in de gemeente Venlo hoort een ludieke Venlose naam. Daarom is er gekozen voor ‘Schravelhaof’. ‘Schravelen’ betekent bewegen in het Venloos en ‘haof’ betekent tuin. Met een zestal beweegtoestellen kan er flink ‘geschraveld’ worden in de wijk.

Sportieve middag

Na de officiële opening door wethouder Jacques Smeets en initiatiefnemer Frans Faessen stond er een sportief circuit op de beweegtoestellen op het programma, begeleid door Venlo.fit. Het was een geslaagde sportieve middag waar naast het bewegen op de beweegtoestellen ook tafeltennis, linedance, koersbal en wandelvoetbal gedaan werd.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 12 april 2023 om 16:43 op Nu Venlo