Bezoek aan inspirerende taallessen in De Glazenap

Ontmoetingscentrum De Glazenap taalles voor anderstaligen
Nieuws - maandag 11 september 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Ontmoetingscentrum de Glazenap is het kloppende hart van een buurtsamenwerking. Hier vinden veel activiteiten plaats, onder andere taallessen voor anderstalige bewoners.

De taallessen in de gemeenschapsaccommodatie blijken enorm succesvol in het versterken van de onderlinge banden tussen buurtgenoten. Op zaterdag 9 september bracht wethouder Frans Schatorjé een bezoek aan de Glazenap in de wijk Op de Heide, om dit zelf te ervaren. 

Wethouder Schatorjé is onder de indruk van de positieve impact die de taallessen op de buurt hebben: “Met de taallessen in de Glazenap worden in één klap twee doelen gerealiseerd; mensen ontmoeten elkaar, leren elkaar kennen en het samen wonen en leven in de wijk verbetert hierdoor. Daarnaast krijgen nieuwe Nederlanders vaardigheden die hen echt verder helpen. Doordat ze onze taal goed leren, kunnen ze makkelijker meedoen in Venlo. Een prachtig initiatief.”

Warm welkom aan nieuwe buren

De bewoners van de wijk Op de Heide bieden met dit initiatief een warm welkom aan hun nieuwe buren, die Nederlands niet als moedertaal hebben. Ze willen elkaar beter leren kennen, zodat het fijn samen wonen en samen leven is in de buurt. De taallessen krijgen brede steun in de wijk.

Vrijwilligers

De stichting kent veel vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten. Eén van de drijvende krachten is Sjraar Dambacher. Hij biedt als taalmaatje ondersteuning bij de taallessen aan de doelgroep. De taallessen zelf worden professioneel verzorgd door docent Loek Waeijen. Loek heeft ruime ervaring met lesgeven aan anderstaligen. Het buurtinitiatief ‘Buurt geeft taalles, Nederlands als 2e taal’ heeft een prijs gewonnen via het project ‘Onze Buurt’. Op 11 oktober aanstaande krijgt de stichting in het provinciehuis van Maastricht deze prijs overhandigd.

Over Stichting Ontmoetingscentrum De Glazenap

Deze stichting is een buurtsamenwerking in de wijk Op de Heide in Tegelen. De stichting stelt zich ten doel de saamhorigheid onder de bewoners van de wijk te bevorderen door haar gebouw als Huis van de Wijk te gebruiken en activiteiten te organiseren voor de buurtbewoners. 

Over 'Onze Buurt'

'Onze Buurt' is een project dat buurtinitiatieven ondersteunt en beloont voor hun bijdrage aan gemeenschapsopbouw en positieve verandering in de samenleving.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 11 september 2023 om 11:02 op Nu Venlo