Bijeenkomsten over werken, studeren en wonen in Duitsland

Stadsbibliotheek Venlo
Nieuws - woensdag 31 mei 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

In een grensstad zoals Venlo hebben inwoners meer kansen en mogelijkheden als het gaat om werken, studeren of wonen dan men in het algemeen weet. In samenwerking met het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord organiseert de Bibliotheek Venlo een reeks van vier gratis informatiebijeenkomsten.

Als u in Duitsland gaat werken, studeren of wonen is niet alleen de taal anders, maar krijgt u ook te maken met andere wetgeving en regels op het gebied van belastingen en sociale zekerheid. Veel mensen weten onvoldoende over onderwerpen zoals ziektekostenverzekering, pensioenopbouw, solliciteren, kinderbijslag of een (tweede) huis kopen in Duitsland of kennen de organisaties niet die hen hiermee op weg kunnen helpen.

Gratis informatiebijeenkomsten

Het Duitsland-Niederlande Huis in de Bibliotheek in Venlo wil vraag en aanbod samenbrengen en deze belangrijke kennis met geïnteresseerden delen.

Op vier gratis informatiebijeenkomsten zullen experts op het gebied van sociale, fiscale en algemene zaken komen praten en kunnen deelnemers rechtstreeks hun vragen stellen. Ook personen die reeds in het buurland werken, studeren of wonen kunnen hier met hun persoonlijke praktische vragen terecht. De laatste informatiebijeenkomst is juist voor mensen bedoeld die door eerdere werkzaamheden in hun leven nu of later een deel van hun pensioen moeten gaan opvragen in Duitsland.

Datums informatiebijeenkomsten

Over het Duitsland-Niederlande Huis

Het Duitsland-Niederlande Huis is een initiatief van de gemeente Venlo en de Bibliotheek Venlo voor het faciliteren van een creatieve plek voor initiatieven op het gebied van onderwijs, cultuur, ondernemen en overheid. Daarbij staat kennisuitwisseling en ontmoeten centraal, zodat het Duitse grensgebied meer in de focus van de Venlose samenleving komt te staan.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 31 mei 2023 om 14:50 op Nu Venlo