Bijeenkomsten Vierwaarden over waterveiligheid

De uiterwaarde van de Maas bij Velden.
Nieuws - dinsdag 18 april 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

In Venlo, Arcen en Velden wordt de komende tijd in het project Vierwaarden gewerkt aan hoogwaterveiligheid in combinatie met recreatie, natuur en landbouw. Waterschap Limburg organiseert in mei een aantal informatiebijeenkomsten over de inhoud van dit project.

De opgave

We willen het gebied aan beide zijden van de Maas (Venlo-Noord, Velden, Grubbenvorst, Lottum en Hertogbroek bij Arcen) nu en in de toekomst beschermen tegen hoogwater. Hiervoor moeten de dijken versterkt worden, maar de Maas moet ook voldoende ruimte krijgen om water af te voeren. Een tegenstrijdige en complexe situatie, waar we met de gebiedsontwikkeling Vierwaarden een oplossing voor zoeken. In de gebiedsontwikkeling worden ook ruimtelijke vraagstukken meegenomen, zoals verbeteringen in landschap, natuur en toerisme.

Verkenningsfase

Het project Vierwaarden is een initiatief van gemeenten Horst aan de Maas en Venlo, Provincie Limburg, Waterschap Limburg, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat. Op dit moment zitten we in de verkenningsfase (2023-2026). Samen bepalen we wat belangrijk is voor een toekomstbestendig Vierwaarden en gaan we op zoek naar het best passende pakket aan maatregelen. Uw mening daarin is erg belangrijk!

Bijeenkomsten

In mei worden op meerdere Vierwaarden locaties informatiebijeenkomsten georganiseerd. Tijdens de informatiebijeenkomsten krijgt u uitleg over het project en over wat er allemaal mogelijk is. Daarna is er tijd om persoonlijk in gesprek te gaan. Er is ruimte om vragen te stellen en u hoort hoe u uw ideeën over mogelijke oplossingen voor het gebied in deze fase kenbaar kunt maken.

Data en locaties

De informatiebijeenkomsten starten om 19:00 uur, inloop is vanaf 18:45 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De data en locaties van de avonden zijn:

  • Maandag 8 mei - Venlo

Locatie: de Witte Kerk Venlo, Agnes Huijnstraat 3, 5914 PE Venlo.

  • Dinsdag 9 mei – Arcen

Locatie: de Hertog Jan Proeverij, Kruisweg 43, 5844 EM Arcen.

  • Donderdag 11 mei - Grubbenvorst

Locatie: multifunctioneel centrum ’t Haeren, Irenestraat 20, 5971 BS Grubbenvorst.

  • Woensdag 17 mei – Lottum

Locatie: De Smetenhof: Horsterdijk 1, 5973 PL Lottum.

  • Dinsdag 23 mei – Velden

Locatie: De Vilgaard, Schandeloseweg 1, 5941 CP Velden.

Ideeën aandragen

Wij hopen u te zien tijdens één van de bijeenkomsten. Kunt u niet langskomen, maar wilt u wel ideeën aandragen? Dat kan tot 20 juni via het contactformulier op de website van Waterschap Limburg: Contactformulier project Vierwaarden

Meer informatie en contact

Op waterschaplimburg.nl/vierwaarden vindt u alle actuele informatie en de planning voor het project. Ook kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Sjoerd Haitsma, via 088 – 88 90 100 of dijkversterking@waterschaplimburg.nl.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 18 april 2023 om 15:55 op Nu Venlo