Binnenstad Venlo kleurt Oranje met groot scherm en extra tv’s op terrassen

Ek voetbal
Nieuws - dinsdag 9 juli 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

In Venlo is ook de oranjekoorts toegeslagen. Op de Markt in Venlo wordt een groot scherm geplaatst om de halve finale Nederland-Engeland uit te zenden.

Ook mogen er extra televisies geplaatst worden op alle terrassen in de gemeente Venlo. Dit na een verzoek van ondernemers op de Parade en op de Markt. Dit geldt ook voor zondag, mocht Nederland de finale bereiken.

De toeloop op de terrassen nam de afgelopen wedstrijden toe. Dit zorgde voor veel drukte bij de diverse horecaondernemers, onder andere op de Parade en de Markt. Hierdoor hebben de ondernemers op de Markt alsnog een aanvraag voor een groot scherm ingediend en de ondernemers van de Parade een extra televisiescherm op hun terras aangevraagd. Samen met de veiligheidspartners is er gekeken naar de mogelijkheden om dit op korte termijn veilig te organiseren. Door de enorme inzet van eenieder is dit nu mogelijk. 

Er komen meerdere buitenbars op de Markt. Op de overige terrassen in de hele gemeente mogen de ondernemers één extra scherm neerzetten. Zo wordt het publiek in de binnenstad beter verspreid en kan iedereen de wedstrijd zien. Burgemeester Scholten rekent op een mooie avond: “Ik zie het enthousiasme van alle Venlonaren toenemen bij dit EK. De wedstrijden op de terrassen verlopen tot nu toe heel goed. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat we met z’n allen een mooi feest hiervan gaan maken. En natuurlijk hoop ik op een mooie overwinning.”

De laatste keer dat er op de Markt een groot scherm stond, was in 2014. Vanaf 19.00 uur gaan de bars buiten op de Markt open. Het publiek kan vanaf 20.00 uur kijken naar de voorbeschouwing en de wedstrijd. Het feest mag op alle plekken tot 01.00 uur doorgaan. 

Foto: Freepik

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 9 juli 2024 om 10:31 op Nu Venlo