Bouw sociale appartementen Aan de Stadsmuur gestart

Directeur-bestuurder Frank van Engelen van Woonwenz, wethouder Tom Verhaegh en algemeen directeur Louis Camps van Janssen de Jong Bouw
Nieuws - donderdag 13 juli 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Het startsein is gegeven. De bouw van 34 sociale huurappartementen Aan de Stadsmuur in de Venlose binnenstadswijk Q4 kan beginnen. Janssen de Jong Bouw gaat dit voor Woonwenz bouwen.

“Dat er op korte termijn weer extra sociale huurwoningen in de binnenstad komen is echte noodzaak”, zegt wethouder Tom Verhaegh. “En op deze locatie; wie wil daar nou niet wonen?”

Project Aan de Stadsmuur

Het appartementengebouw Aan de Stadsmuur is het laatste wooncomplex dat aan de Maaskade in Q4 wordt gebouwd. Het vormt de schakel tussen de vernieuwde Maasboulevard en de eerder gebouwde koop- en huurappartementen in de vrije sector. Het ontwerp van DiederenDirrix Architectuur en Stedenbouw is een hedendaagse vertaling van historische pakhuizen en sluit aan op de omliggende projecten ‘Blok Bergstraat’ en ‘Blok ’t Schriksel’ in Q4. Het gebouw wordt duurzaam gebouwd en volledig gasloos en energiezuinig uitgevoerd. De woningen zijn bedoeld voor kleinere huishoudens, bestaande uit één tot twee personen.

Uitdagende bouw

Doordat de bouwplaats ingeklemd ligt tussen de Maas, Grenswerk, de nieuwe appartementen en de achterkant van de Maaspoort is er weinig ruimte voor aanvoer en opslag. Om deze reden heeft Janssen de Jong Bouw het bouwproces vooraf al digitaal doorlopen en worden de bouwmaterialen ‘just in time’ geleverd.

Louis Camps, algemeen directeur Wonen bij JAJO: “We zijn erg enthousiast over dit project. Naast dat we hier kunnen laten zien wat Janssen de Jong Bouw als bouwer in huis heeft, sluit dit prachtige woongebouw naadloos aan op onze missie om woongeluk voor iedereen te creëren.”

Stadsmuur

Onder het bouwterrein zijn nog restanten van de oude stadsmuur van Venlo aanwezig. In de bouwplannen van Woonwenz is hier rekening mee gehouden. De delen van de stadsmuur blijven onder de nieuwbouw bewaard en beschermd.

Planning

Janssen de Jong Bouw is donderdag 13 juli gestart met het inrichten van het bouwterrein. Na de bouwvak starten de funderingswerkzaamheden van het gebouw. Naar verwachting wordt medio 2024 het hoogste punt bereikt en zal de oplevering begin 2025 plaatsvinden. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 13 juli 2023 om 13:13 op Nu Venlo