Bouw woontoren ZICHT van start

Start bouwtoren Woonzicht
Nieuws - dinsdag 31 oktober 2023
Foto
Leesduur 3 minuten

De bouw van het nieuwbouwproject Residentie ZICHT in Venlo is van start gegaan “Na de bouw van het Stadskantoor en het wooncomplex Traverse van Woonwenz is dit een volgende goede ontwikkeling aan de Maaswaard.

Een prachtige aanwinst voor onze stad, die onze skyline permanent verandert”, zei wethouder Erwin Boom bij de officiële start van de bouw. Door een druk op de knop ging symbolisch de eerste paal in de grond. 

Op de voormalige parkeerplaats naast de Maasburg bouwt Ten Brinke een woontoren met zestig luxe appartementen, een parkeergarage en op de begane vloer commerciële ruimten. “Voor de kopers een fraaie plek om te wonen; aan de Maas en vlak bij de binnenstad. Het is een mooie en uitdagende opgave om in deze tijd de bouw door te zetten en deze unieke woontoren in Venlo te realiseren”, zegt de wethouder.

Ontwerp

De woontoren is ontworpen door architect Ernst van Rijn van architectenbureau wUrk en is geïnspireerd door de stapeling van Maaskeien. Residentie ZICHT is als het ware een stapeling van gedraaide rivierkeien en krijgt een bronskleurige gevelbekleding. “ZICHT en de Romertoren aan de andere kant van de brug vormen straks de poortwachters van de stadsbrug”, zegt Van Rijn.

Wegafsluiting

Voor de bouw van de woontoren is de weg vanaf de Prinsessesingel naar parkeergarage Maaswaard doordeweeks afgesloten. Voor meer info lees: https://nu.venlo.nl/nieuws/nieuwbouw-op-parkeerterrein-maaswaard-na-de-zomer-van-start

Start bouwtoren Woonzicht

Van links naar rechts: Ernst van Rijn (partner Wurck Architectuur, stedenbouw, landschap & infrastructuur); Erwin Boom (wethouder); Janko Akkers (vestigingsdirecteur Ten Brinke); Mevrouw Janssen (koper van het eerste uur); Johan Hofmans (commercieel directeur Ten Brinke).

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 31 oktober 2023 om 10:08 op Nu Venlo