Cameratoezicht in 2023 succesvol

beveiligingscamera's
Nieuws - woensdag 10 april 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

De gemeente werkt aan een veilig Venlo. Het veiligheidsbeleid met het uitgangspunt ‘Aanpakken’ vormt de basis voor het optreden tegen criminaliteit en overlast. Cameratoezicht is een van de middelen die in 2023 succesvol is ingezet.

Goede resultaten

Het afgelopen jaar is veelvuldig gebruikgemaakt van cameratoezicht met goede resultaten. De camera’s zijn vaak een extra hulpmiddel voor handhavers. Venlo maakt al sinds 2000 gebruik van cameratoezicht. In 2023 heeft de gemeente 57 vaste en 13 flexibele camera’s ingezet. Live meekijken met de camerabeelden levert de beste resultaten op. De kans om tijdens een verstoring van de openbare orde sneller te reageren of bewijslast te verzamelen is dan het grootst.

Inzet van de camera's

Tijdens de aanpak van veelvoorkomende criminaliteit heeft de politie zowel van de vaste als de flexibele camera’s gebruikgemaakt. Mede door de inzet van camera’s konden verdachten aangehouden worden. Ook tijdens evenementen en bij risicovolle voetbalwedstrijden zijn de camera’s ingezet. Bij de opsporing heeft de politie het afgelopen jaar ook gebruikgemaakt van cameratoezicht. Hierbij werden camerabeelden ingezet als bewijsmateriaal in diverse onderzoeken. Dit betroffen vooral zaken ten aanzien van veelvoorkomende criminaliteit, zoals drugsoverlast, mishandeling, openlijke geweldpleging, fietsendiefstallen en vernielingen. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 10 april 2024 om 11:52 op Nu Venlo