Convenant over fiscaal toezicht getekend met Belastingdienst

Decoratief
Nieuws - dinsdag 20 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten
De Belastingdienst en de gemeente Venlo hebben vandaag het convenant ‘Doorontwikkeling horizontaal toezicht’ ondertekend in het Venlose stadhuis.

Venlo heeft al sinds 2008 ‘horizontaal toezicht’ met de Belastingdienst. Horizontaal toezicht zorgt ervoor dat de gemeente op tijd en op de juiste manier aan haar fiscale verplichtingen voldoet. De Belastingdienst zal de vorm en intensiteit van haar toezicht afstemmen op de kwaliteit van de interne beheersing, interne monitoring en externe controle. Hiermee wordt het risico op correcties en boetes achteraf verkleind. 

Betrouwbare partner

De Belastingdienst gaf tijdens de bijeenkomst aan dat Venlo een betrouwbare partner is. Met het afsluiten van de nieuwe overeenkomst is het wederzijdse vertrouwen formeel bevestigd. De ondertekening is de afsluiting van een intensief traject. 

"De komende jaren verbeteren we het proces nog verder. Dat is onderdeel van de gemaakte afspraken," aldus wethouder Frans Schatorjé (Financiën)." Dit is een prestatie om bestuurlijk en ambtelijk trots op te zijn. En we blijven nog verder verbeteren, bijvoorbeeld de procesbeschrijvingen en fiscale monitoring en beheersing.”

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 20 december 2022 om 16:08 op Nu Venlo