De energietoeslag 2023 komt er aan: uitbetaling start begin december

Een kabel dat richting een stopcontact gaat. Aan de kabel hangen briefjes van vijftig en honderd euro.
Nieuws - woensdag 1 november 2023
Leesduur 4 minuten

De kosten voor gas zijn nog steeds hoog. Daarom krijgen alle mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm ook dit jaar opnieuw energietoeslag. Vanaf begin december starten we met het uitkeren van de energietoeslag.

We starten eerst met de huishoudens die eerder dit jaar 500 euro energietoeslag hebben ontvangen.

Heeft u eerder dit jaar 500 euro energietoeslag ontvangen?

Van alle inwoners die eerder dit jaar al energietoeslag hebben ontvangen, controleren we de gegevens. Iedereen die nog steeds aan de voorwaarden voldoet, ontvangt automatisch de rest van het bedrag (800 euro) op hun rekening. Dat gebeurt begin december. Zij hoeven hiervoor niks te doen. Ze ontvangen ook een brief waarin staat dat er recht bestaat op de energietoeslag 2023.

Energietoeslag aanvragen

Huishoudens die begin december geen 800 euro en brief hebben ontvangen, voldoen waarschijnlijk niet meer aan de voorwaarden. Denkt u toch in aanmerking te komen? Dan is een nieuwe aanvraag nodig. We beoordelen deze dan opnieuw.

Huishoudens die geen voorschot hebben gehad, maar wel voldoen aan de voorwaarden, kunnen vanaf begin december  een nieuwe aanvraag indienen. Deze aanvraag is pas mogelijk nadat de automatische betaling van de energietoeslag is afgerond. U kunt vanaf begin december het aanvraagformulier vinden op www.venlo.nl/energietoeslag. De precieze datum wanneer u kunt gaan aanvragen, wordt later bekend gemaakt.

Heeft u geldzorgen?

Heeft u geen overzicht in uw geldzaken? Heeft u betalingsachterstanden of geldzorgen? Neem dan contact op met 14077 en kies 1. We kijken graag samen met u hoe we u verder kunnen helpen. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 1 november 2023 om 10:57 op Nu Venlo