Dodenherdenking in de gemeente Venlo

Kransen bij Bevrijdingsmonument Venlo
Nieuws - vrijdag 28 april 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers vindt op donderdag 4 mei de algemene Dodenherdenking plaats bij het monument in het Rosarium in Venlo.

Momenteel vindt er groot onderhoud plaats aan het Rosarium. De gemeente treft enkele maatregelen waardoor de Dodenherdenking hier toch op gepaste wijze kan plaatsvinden.

Programma

Ter gelegenheid van de Dodenherdenking in Venlo heeft stadsdichter Sef Derkx een gedicht geschreven. Dit draagt hij voor tijdens de herdenking. Hieronder volgt het complete programma.

  • 19.15 uur: Vertrek stille tocht langs diverse monumenten vanaf de Markt
  • 19.50 uur: Aankomst stille tocht in het Rosarium
  • 19.50 uur: Aanvang Herdenking
  • 20.00 uur: Twee minuten stilte, gevolgd door het eerste couplet van het Wilhelmus. Hierna worden er gedichten voorgedragen door leerlingen van basisschool Sint Martinus, kinderburgemeester Isa Waltmans en stadsdichter Sef Derkx en zijn er enkele toespraken
  • 20.15 uur: Kransleggingen
  • 20.30 uur: Einde van de herdenking

Aansluitend aan de herdenking bent u van harte welkom in de parterre van het stadhuis voor een kopje koffie of thee.

Lezing en filmvoorstelling

Voorafgaand aan de Dodenherdenking verzorgt stadsdichter Sef Derkx een lezing met een filmvoorstelling in bioscoop CityCinema. Deze lezing begint om 16.00 uur. Meer informatie en mogelijkheid om te reserveren vindt u op de website van CityCinema.

Vlaggen halfstok op openbare gebouwen

In verband met de Dodenherdenking hangen op alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang. Particulieren, vooral langs de route van de stille tocht, worden verzocht dit ook te doen.

Horecabedrijven mogen van 19.15 uur tot 20.45 uur geen muziek ten gehore brengen en dienen zoveel mogelijk rekening te houden met de sfeer van de herdenking. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 28 april 2023 om 10:00 op Nu Venlo