Drie nieuwe Archeo Route locaties in gemeente Venlo

Afbeelding van locatie fossa eugeniana op de archeo route
Nieuws - woensdag 12 juni 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

De Archeo Route Limburg biedt inwoners en bezoekers de mogelijkheid om de verhalen achter archeologische vondsten in Limburg te beleven. Recent zijn er drie nieuwe locaties in de gemeente Venlo toegevoegd.

In het centrum van Venlo, vlakbij de ingang van het Limburgs Museum, wordt het verhaal van de Poort van Venlo verteld. Deze locatie belicht de geschiedenis van de Keulsepoort. Deze was vanaf halverwege de 14e eeuw voor ongeveer 500 jaar een van de vier stadspoorten die toegang gaf tot de vestingstad Venlo. 

In Blerick is de nieuwe locatie "De Spaanse Ster" te vinden. Hier wordt het verhaal verteld over het fort dat tussen midden 17e eeuw en midden 19e eeuw ter verdediging van Venlo diende. 

In Arcen krijgen bezoekers meer informatie over de Fossa Eugeniana. Dit is een kanaalproject dat aan het einde van de 80-jarige oorlog gepland was in en rondom Arcen. 

Meer over Archeo Route locaties

Met deze uitbreiding telt de gemeente Venlo nu acht Archeo Route locaties. De Archeo Route Limburg omvat momenteel 90 locaties verspreid over de hele provincie. Dit jaar worden er nog diverse nieuwe locaties toegevoegd. Daarnaast wordt de beleving in de app verder uitgebreid met de Timebox. Deze biedt extra context rondom de historische verhalen en legt een directe link naar leerzame doeleinden. 

Bezoek www.archeoroutelimburg.nl voor meer informatie en een overzicht van alle locaties. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 12 juni 2024 om 10:39 op Nu Venlo