Duitse en Nederlandse topauteurs in Stadsbibliotheek Venlo

Stadsbibliotheek Venlo
Nieuws - dinsdag 11 juli 2023
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

De Bibliotheek Venlo heeft twee bijzondere auteurs kunnen boeken voor een lezing in de Stadsbibliotheek tijdens de Literaire Zomer/Literarischer Sommer 2023: Nederlandse auteur Mathijs Deen en Duitse auteur Monika Peetz en haar Nederlandse vertaalster Annemarie Vlaming.

Mathijs Deen

Hij bracht al in 2022 zijn eerste Waddenzeethriller 'De Hollander' in Nederland uit. Zijn onlangs verschenen vervolgthriller 'De Duiker' speelt zich wederom af in het Waddengebied tussen Texel en Denemarken. De Duiker is overigens nog vóór de oorspronkelijke Nederlandse versie eerst in de Duitse taal gepubliceerd.

Ook is er een verfilming, een Duits-Nederlandse miniserie, gepland. Mathijs Deen wordt geroemd om zijn literaire stijl, zijn dialogen en de interessante personages zoals de Nederlands-Duitse inspecteur Liewe Cupido die zijn Texelse roots laat spreken in zijn werk bij de Bundespolizei in Cuxhaven.

Op dinsdag 25 juli van 19.00 tot 20.30 uur neemt Mathijs ons mee in het spannende verhaal van zijn nieuwe boek 'De Duiker' in de Stadsbibliotheek Venlo. Meld u aan! Een ticket kost € 10,-.

Monika Peetz

Haar eerste roman uit de trilogie 'Sommerschwestern' stond vorig jaar in Duitsland meteen op de Spiegel Bestseller lijst. Haar tweede roman 'Die Nacht der Lichter' is onlangs in het buurland verschenen. Sinds mei is haar eerste roman onder de titel 'Zomerzussen' nu ook in de Nederlandse boekhandel verkrijgbaar. Voor de vertaling tekende Annemarie Vlaming, een voor de Europese literatuurprijs genomineerde Nederlandse vertaalster van Duitse boeken.

Monika Peetz studeerde aan de universiteit van München en werkte als redacteur bij de Bayerischer Rundfunk. Sinds 1998 schrijft ze scenario’s voor grote tv-producties in zowel Duitsland als Nederland. Met haar debuutroman 'De dinsdagvrouwen' brak ze internationaal door en de vertaalrechten werden verkocht aan vijfentwintig landen.

Op donderdag 10 augustus van 19.00 tot 20.30 uur komt Monika in de Stadsbibliotheek Venlo vertellen over haar roman 'Zomerzussen'. Meld u aan! Een ticket kost € 10,-. 

Over de Literaire Zomer 2023

55 evenementen, 25 auteurs en 18 steden zetten het huidige literatuurlandschap aan beide zijden van de grens op allerlei manieren in de kijker. Lezingen en gesprekken vormen de hoofdmoot van het programma; in bibliotheken, op bospodia of in kastelen, deels verrijkt met de visie van de vertalers, elders gecombineerd met bezoeken aan tentoonstellingen.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 11 juli 2023 om 16:21 op Nu Venlo