Duitsland voert testalarm uit

Decoratief
Nieuws - woensdag 7 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten
Als u op donderdag 8 december om 11.00 uur in de buurt bent van een Duitse zendmast, kunt u mogelijk een test-noodbericht ontvangen van de Duitse overheid op uw mobiele telefoon.

Op dat tijdstip wordt in heel Duitsland naar alle mobiele telefoons per sms een testbericht gestuurd, vergelijkbaar met het Nederlandse NL-Alert. Daarnaast gaan op donderdag 8 december om 11.00 uur ook in het hele land de sirenes af als onderdeel van deze test.

Testbericht

In sommige delen van het Limburgse grensgebied kunnen Nederlandse mobiele telefoons verbinding maken met een Duitse zendmast. De gebruiker ziet dan de naam van een Duitse aanbieder (Telekom, Vodafone DE of Telefónica) in zijn schermpje. Op dat moment kunnen Duitse noodberichten worden ontvangen.

Bij ontvangst van het testbericht kan uw telefoon een hard geluid laten horen. Wie een dergelijk testbericht ontvangt of de sirene hoort, hoeft niks te doen.

Sirenes 

Naast het testbericht gaan ook in heel Duitsland de sirenes af. Tevens wordt een bericht gestuurd via de bestaande landelijke alarmeringsapp 'NINA'. Deze app is overigens ook (gratis) beschikbaar voor inwoners van het Limburgse grensgebied en verkrijgbaar via de gebruikelijke appstores voor Android- en Apple-apparaten.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 7 december 2022 om 10:30 op Nu Venlo