Een warmtenet in Hagerhof-Oost en -West

Een informatieavond over het warmtenet in Theater de Garage in Venlo, waarbij het publiek luistert naar een presentatie over het warmtenet.
Nieuws - woensdag 7 februari 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Op 15 en 16 januari 2024 werden in Theater de Garage twee informatieavonden gehouden over het warmtenet. Het warmtenet moet in 2028 werken in de eerste wijken in Venlo: Hagerhof-Oost en -West. Sinselveld en Krekelveld volgen daarna.

Het warmtenet zorgt dat huizen op een andere manier worden verwarmd dan met aardgas. De stap naar verwarming zonder aardgas maken we in heel Nederland. De projectleider van de gemeente Venlo vertelde over het geplande warmtenet, wat erbij komt kijken, én hoe bewoners kunnen meedenken. 

De Warmste Maand

Met een opkomst van ongeveer 250 bewoners is de betrokkenheid duidelijk voelbaar. Niet gek want de komst van het warmtenet is best een verandering voor bewoners. De avonden zijn georganiseerd als onderdeel van ‘De Warmste Maand’ in januari: een maand vol informatie en activiteiten over het warmtenet om zoveel mogelijk bewoners te bereiken. Zo ontvingen mensen deze maand een scheurkalender met allerlei weetjes over het warmtenet, was er iedere dinsdag een inloopspreekuur waar zij hun persoonlijke vragen konden stellen en konden kinderen tijdens een knutselmiddag hun eigen duurzame huisje in elkaar zetten.

Meedenken over het beste plan voor de wijk 

Op dit moment is de gemeente Venlo op zoek naar een geschikt bedrijf dat het warmtenet kan aanleggen, en dat doet ze niet alleen. Samen met partners en met bewoners wordt gekeken naar het beste plan voor de wijk. Als bewoner kunt u zich aansluiten bij het Meedenkteam, een groep onafhankelijk betrokken bewoners. Ook kunt u zich als bewoner aanmelden voor een bewonerspanel. U kunt dan nu en dan reageren op vragen die u digitaal ontvangt. 

Meer weten over het warmtenet?

Via morgen.venlo.nl/warmtenet vindt u meer informatie en een aantal veel gestelde vragen met antwoorden. Heeft u vragen over het warmtenet? Ook als u niet in de genoemde wijken woont, kunt u terecht bij contactpersoon Pieter van de Rijdt via morgeninvenlo@venlo.nl.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 7 februari 2024 om 10:54 op Morgen in Venlo