Eerste ‘Limburg Mural’ aan Lage Loswal in Venlo

De Lage Loswal
Nieuws - woensdag 25 mei 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

In juli van dit jaar wordt een negentig meter lange muurschildering gerealiseerd aan de Lage Loswal in Venlo. De Maas staat centraal in het gekozen ontwerp van kunstenaar Joren Joshua. Een ontwerp dat past bij de omgeving en altijd in beweging lijkt.

Initiatiefnemers

Deze mural is de eerste van een reeks binnen het project ‘Limburg Murals’, een initiatief van stichting Limburg Straalt dat wordt gesteund door de Provincie Limburg. In Venlo heeft de stichting samenwerking gezocht met de gemeente, Venlo Partners en Vincent Huibers Graffiti agency. Als locatie is de waterkering aan de Lage Loswal gekozen. De waterkering is op dit moment een lange, onaantrekkelijke grijze strook beton, die uit de toon valt in het heringerichte gebied.

Participatie

Voor deze opdracht zijn vooraf drie kunstenaars geselecteerd die een schetsontwerp hebben gemaakt. De leerlingen van het Valuascollege, klankbordgroep herinrichting Maaskade, de stichting Limburg Straalt, Venlo Partners en de gemeente hebben hierin een stem gehad. Het ontwerp van Joren Joshua kwam als winnaar uit de bus. Het ontwerp lijkt altijd in beweging te zijn, waar het water als het ware langs stroomt.

De muurschildering wordt in juli door de kunstenaar gerealiseerd. Het ontwerp blijft nog even geheim.

Kijk voor meer informatie over het project op www.limburgmurals.nl.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 25 mei 2022 om 10:24 op Nu Venlo