Eindejaarsuitzending 2023 Venlo Vertelt

We zien presentatrice Fleur Huijs samen met kinderburgemeester Merel en burgemeester Antoin Scholten lopen door de Jodenstraat in Venlo, voor de opnames van de eindejaarsuitzending van Venlo Vertelt.
Nieuws - dinsdag 2 januari 2024
Tekst
Video
Leesduur 3 minuten

In de eindejaarsuitzending van Venlo Vertelt blikken we terug op het afgelopen jaar. Presentatrice Fleur Huijs en burgemeester Antoin Scholten gaan samen in gesprek met inwoners van gemeente Venlo voor wie 2023 een bijzonder jaar was.

Venlo Vertelt | Eindejaarsuitzending 2023

Externe video URL

De impact van water 

In 1993 overstroomde de Maas op meerdere plekken in Limburg, waaronder Venlo. Nu, 30 jaar later, liggen er nieuwe hoogwaterdraaiboeken om in de toekomst beter voorbereid te zijn op hoogwater. Hierover spreken we met leden van de Dorpsraad Arcen.

Verder gaan we in gesprek met journalist Tom Doesborg. Hij deed in 1993 verslag van de watersnood in Limburg. Zijn verhaal vormde de inspiratie voor de musical Zondag in het Zuiden, die het afgelopen jaar 65.000 bezoekers naar openluchttheater De Doolhof trok. De Venlose actrice Vérie Thijssen vertelt over het succes van de musical.

Ook op het gebied van sport heeft water impact; Viking Venlo werd afgelopen jaar voor de derde keer in de clubhistorie Nederlands kampioen kanopolo. Stivo Högerle van Viking Venlo vertelt over deze prestatie en ook over de doelen van de club voor 2024.  

Verbinding 

Sport verbindt; dat bleek ook tijdens de Venlo.fitweek die de gemeente het afgelopen jaar organiseerde. Hiermee brachten we zo'n 9.500 kinderen en jongeren in beweging. We spreken met leerkracht Susan den Hartigh van basisschool de Meule in Venlo, die met haar school deelnam.

Niet alleen op het gebied van sport is Venlo met elkaar verbonden. Juist ook in moeilijkere tijden zoeken we verbinding met elkaar. We spreken met Gino Verheijden van stichting Voedselhulp Blerick. Tijdens een grote brand op het bedrijventerrein aan de Voltastraat in Blerick ging de toekomstvoorraad van de stichting in vlammen op. Verschillende Venlonaren hebben zich ingezet om geld en goederen in te zamelen. Gino Verheijden vertelt in de uitzending hoe het er nu voorstaat.

Tot slot spreken we met ondernemer Jurre Quicken, genomineerde van de Lodewijk van der Grinten Talent Award. Kinderburgemeester Merel sluit de uitzending samen met burgemeester Antoin Scholten af.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 2 januari 2024 om 11:48 op Nu Venlo