Energietoeslag 2023: een korte update

Een kabel dat richting een stopcontact gaat. Aan de kabel hangen briefjes van vijftig en honderd euro.
Nieuws - dinsdag 20 juni 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

De Rijksoverheid biedt nog geen duidelijkheid over de energietoeslag 2023. De spelregels rond de aanvraag en uitkering zijn nog steeds niet bekend. De voorwaarden worden nog uitgewerkt. Wanneer meer duidelijkheid komt, is helaas ook nog niet bekend.

In het begin van dit jaar hebben we onze inwoners geïnformeerd over de energietoeslag. Alle mensen die in 2022 energietoeslag hebben ontvangen en een inkomen hadden lager dan 120% van de bijstandsnorm, hebben toen een voorschot van € 500,- ontvangen.

We hebben toen ook aangegeven dat halverwege het jaar de Rijksoverheid meer informatie zou geven over de spelregels met betrekking tot nieuwe aanvragen. De verwachting was dat we dan ook meer duidelijkheid konden geven wanneer het tweede deel van de energietoeslag kon worden overgemaakt. Helaas is die duidelijkheid er nog niet.

We verwachten dat pas later dit jaar bekend is hoe de regeling gaat werken. Wanneer dit precies is, dat weten we nog niet. We houden u op de hoogte! Zodra er meer bekend is, leest u dat via onze media en op www.venlo.nl/energietoeslag

Financiële problemen?

Heeft u financiële problemen door de hoge energiekosten of door andere problemen? Wij kunnen helpen. Neem contact op met gemeente Venlo. Dit kan via telefoonnummer 14 077. Kies optie 1. Wij zoeken samen met u naar een passende oplossing.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 20 juni 2023 om 17:06 op Nu Venlo