Energietoeslag wordt deze week overgemaakt

Een kabel dat richting een stopcontact gaat. Aan de kabel hangen briefjes van vijftig en honderd euro.
Nieuws - dinsdag 21 november 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

In de loop van deze week krijgt de grootste groep mensen die recht heeft op energietoeslag, het geld automatisch overgemaakt. Zij hoeven hiervoor niets te doen. Het gaat om ruim 6300 inwoners van Venlo.

Een bedrag van €800,- wordt deze week overgemaakt naar de groep die al eerder een voorschot heeft gehad van €500,-. Dit zijn 5540 inwoners. Daarnaast krijgt ook een nieuwe groep mensen automatisch de energietoeslag overgemaakt. Dit zijn 826 inwoners. Dit is een groep waarbij uit onze gegevens is gebleken dat deze recht heeft op energietoeslag. Deze inwoners ontvangen in één keer €1300,-. 

Aanvragen

Heeft u op 1 december 2023 nog geen energietoeslag gehad, maar denkt u wel recht te hebben op energietoeslag? Dien dan vanaf begin december een aanvraag in. Vanaf begin december vindt u het aanvraagformulier energietoeslag op onze website: www.venlo.nl/energietoeslag. Uw aanvraag wordt dan getoetst. Mocht alsnog blijken dat u recht heeft op energietoeslag, dan wordt dit zo snel mogelijk na uw aanvraag en toetsing overgemaakt op uw rekening. 
 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 21 november 2023 om 11:55 op Nu Venlo