Extra plekken beschikbaar in het zonnepanelenproject

Zonnepanelen
Nieuws - vrijdag 9 februari 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Wegens het grote succes verdubbelt de gemeente Venlo het aantal beschikbare plekken in het zonnepanelenproject ‘Met gemak zon op je dak’. Er worden 750 extra installaties beschikbaar gesteld.

Inwoners kunnen via de gemeente zonnepanelen laten plaatsen, zonder grote investering vooraf. De regeling is er voor woningeigenaren in de hele gemeente. Wees er snel bij, want de interesse is erg groot. 

Grote interesse

Het zonnepanelenproject ging in december 2022 van start. Sindsdien zijn er al meer dan 750 installaties opgeleverd. In totaal zijn ruim 8.000 zonnepanelen op particuliere daken geplaatst. Samen hebben deze panelen een vermogen van meer dan 3.3 Megawatt. 

Extra plekken beschikbaar

Vanwege het grote succes heeft de gemeente besloten om het aantal beschikbare plekken te verdubbelen. Daarom kunnen nu opnieuw ongeveer 750 woningeigenaren meedoen aan het project. Het totaal komt daardoor op 1.500 op te leveren installaties. De extra beschikbare plekken lopen al snel vol. 

Ontzorging door de gemeente

De voorwaarden voor nieuwe deelnemers zijn onveranderd. Deelnemers kiezen voor een voordelige lening bij de gemeente Venlo, terwijl ze meteen besparen op de energierekening. Iedereen die een eigen woning bezit kan meedoen. Zo helpt de gemeente Venlo inwoners die de aankoop van zonnepanelen lastig vinden, geen tijd hebben om zich te verdiepen of de investering niet in één keer kunnen of willen betalen. 

Leverancier zonnepanelen

De gemeente werkt in dit project samen met ZelfOpwekken.nl. Dit bedrijf verzorgt de aankoop, de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen. Alle producten en materialen zijn vooraf geselecteerd vanwege kwaliteit, garanties en lange levensduur. 

Meer informatie en inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een aanbod op maat via de website www.venlo.zelfopwekken.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden van de regeling. Het project loopt zolang de verordening Zonnepanelenproject gemeente Venlo 2021 geldt of alle beschikbare installaties zijn geplaatst. Wees er snel bij, want de interesse is groot. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 9 februari 2024 om 10:02 op Nu Venlo