Extra subsidie en ondersteuning voor een warmtepomp

decoratief
Nieuws - woensdag 19 juni 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Denkt u na om een warmtepomp aan te schaffen om uw woning te verduurzamen? Profiteer dan van de regeling van de gemeente Venlo. We kijken of uw woning hiervoor geschikt is. Ook ontzorgen en adviseren we en we bieden een gemeentelijke subsidie aan.

Subsidie en ondersteuning voor een warmtepomp 

Als woningeigenaar in Venlo komt u in aanmerking voor de gemeentelijke subsidie voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp. De gemeente heeft hiervoor een installatiebedrijf zorgvuldig geselecteerd. Met deze regeling wil gemeente Venlo u ondersteunen om uw woning te verduurzamen. Verduurzamen is goed voor het milieu en het scheelt energiekosten.

De subsidie bedraagt eenmalig:
•    €500,- voor een hybride warmtepomp 
•    €1000,- voor een all-electric warmtepomp
•    Deze subsidie komt bovenop de bestaande rijkssubsidie (ISDE-subsidie)

De gemeentelijke subsidie hoeft u niet zelf aan te vragen of voor te schieten. Deze wordt direct als korting op uw offerte verrekend.

Aanmelden en vervolgstappen


1.    Meldt u aan via de website van het Regionaal Energieloket.
2.    Het installatiebedrijf van de gemeente Venlo neemt contact met u op en maakt een afspraak met u. Dit installatiebedrijf hanteert marktconforme prijzen, biedt een kwalitatief goed advies aan en is gevestigd in de regio. 
3.    De installateur kijkt eerst of uw woning geschikt is voor een warmtepomp. 
4.    Als uw woning geschikt is, ontvang u een vrijblijvende offerte. Op de website van het Nationaal Warmtefonds treft u informatie over de mogelijkheid van het afsluiten van een Energiebespaarlening.
5.    Als u de ondertekende offerte hebt teruggestuurd, wordt de warmtepomp geïnstalleerd. 
6.    U betaalt het factuurbedrag voor de uitgevoerde maatregelen. Hier is de gemeentelijke subsidie al afgetrokken van het bedrag. 
7.    Tot slot wordt er hulp aangeboden bij het aanvragen van de rijkssubsidie (ISDE). Het bedrag van de ISDE-subsidie ontvangt u achteraf terug op uw rekening.  

Toch zelf installatiebedrijf kiezen?

Wilt u geen gebruik maken van de ontzorgingsregeling en wilt u zelf een installatiebedrijf selecteren? Dan kunt u ook de gemeentelijke subsidie aanvragen. Het subsidiebedrag wordt dan achteraf op uw rekening teruggestort. U kunt hiervan gebruikmaken wanneer de warmtepomp is geplaatst na 1 juni 2024. Aanmelden voor de declaratieregeling kan via het Regionaal Energieloket

Meer informatie 

Heeft u nog vragen over de warmtepompregeling? Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket via: 088 525 4110 of via: vragen@regionaalenergieloket.nl.

Warmtenet

Woont u in Hagerhof-Oost of Hagerhof-West, Sinselveld of Krekelveld? Op dit moment wordt gekeken of een warmtenet in deze wijken kan worden gerealiseerd. Bewoners van Hagerhof-Oost en Hagerhof-West kunnen naar verwachting vanaf eind 2025 een aanbod krijgen of ze willen aansluiten op het warmtenet. Voor bewoners van Sinselveld of Krekelveld is dit naar verwachting vanaf 2028. Een warmtenet is, net als een warmtepomp, een duurzame en efficiënte manier om je huis te verwarmen. Als u gebruik wil maken van het collectieve warmtenet dan hoeft u dus geen warmtepomp aan te schaffen. 
Lees meer over het warmtenet op de website van morgen in Venlo.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 19 juni 2024 om 17:29 op Morgen in Venlo