Gasflessen inleveren bij het milieustation

Lachgasfles
Nieuws - vrijdag 10 mei 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Een lege gasfles lijkt misschien onschuldig, maar kan altijd nog wat gas bevatten. Dit kan ook bij andere drukhouders, bijvoorbeeld een heliumtank of een brandblusser. Dat geeft bij de verwerking kans op ontploffingen. Daarom is het belangrijk dat u deze inlevert bij het milieustation.

Inleveren bij het milieustation

Heeft u thuis gasflessen of andere lege drukhouders? Lever ze in bij het milieustation. Ze mogen niet bij het restafval. Drukhouders kunnen namelijk nog ontploffingen veroorzaken. Meer informatie over het veilig inleveren van gasflessen? Kijk op www.veiliginleveren.nl.

Meteen melden

Vindt u een gasfles? Meld het bij de gemeente en geef de locatie aan. De buitendienst van de gemeente komt de gascilinder zo snel mogelijk ophalen. De gasflessen worden op een zorgvuldige manier verwerkt. Raak de gascilinder niet aan en laat deze op dezelfde plek liggen. 

Gasflessen ontploffen onder druk

Gasflessen worden regelmatig bij het restafval gegooid. Dit is een probleem voor bedrijven die afval verwerken. Die bedrijven vermalen en verbranden afval. De cilinders en tanks kunnen in het restafval onder druk komen te staan en ontploffen daardoor regelmatig. 

Vallen spuitbussen hier ook onder?

Nee, in deze producten wordt luchtdruk gebruikt om het product uit de verpakking te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan spuitbussen met verf of haarlak. Afhankelijk van de inhoud mogen deze spuitbussen bij het klein chemisch afval of bij het restafval worden weggegooid. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 10 mei 2024 om 10:01 op Nu Venlo